Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟικογενειακές διακοπές 2024: Οι νέες τάσεις και ποια χώρα-έκπληξη είναι ο Νο1 προορισμός για φέτος
Τάσεις

Οικογενειακές διακοπές 2024: Οι νέες τάσεις και ποια χώρα-έκπληξη είναι ο Νο1 προορισμός για φέτος

family travel

Αύξηση 8% στις οικογενειακές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2024.

Η Booking.com αναφέρει ότι οι αναζητήσεις καταλυμάτων από οικογένειες για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο του 2024 σημειώνουν ήδη 8% αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι αναζητήσεις πτήσεων παγκοσμίως σημειώνουν αύξηση 21%. Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν το έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι οικογένειες προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους θερμότερους μήνες που έρχονται.

Οι οικογένειες στοχεύουν σε παραλίες, νόστιμη τοπική κουζίνα και πολιτιστικές εμπειρίες

Σχεδόν τα 2/3 (62%) των οικογενειών κατατάσσουν το να περνούν ποιοτικό χρόνο ως το κύριο κίνητρο για ταξίδια φέτος, ακολουθούμενο από την εύρεση του χρόνου για τη σωστή χαλάρωση (58%) και την ανακάλυψη νέων τόπων (48%).

Τα κίνητρα για οικογενειακά ταξίδια περιλαμβάνουν προορισμούς που φημίζονται για τις γραφικές τους παραλίες, την εξαιρετική τοπική κουζίνα και τις εμπλουτισμένες πολιτιστικές ευκαιρίες.

Κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί για οικογένειες για το φετινό καλοκαίρι

  1. Δυρράχιο, Αλβανία
  2. Ταγγέρη, Μαρόκο
  3. Μαρακές, Μαρόκο
  4. Destin, Φλόριντα, ΗΠΑ
  5. Σεβίλλη, Ισπανία
  6. Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία
  7. Τόκιο, Ιαπωνία
  8. Gramado, Βραζιλία
  9. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
  10. Μαδρίτη, Ισπανία

family travel

Τα παιδιά της Ευρώπης θα είναι οι jetsetters αυτό το καλοκαίρι

Το “τοπίο” των οικογενειακών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι πρόκειται να επαναπροσδιορίσει την έννοια των πολυταξιδεμένων παιδιών. Η Booking.com αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που ζουν στην Ευρώπη θα είναι παγκοσμίου φήμης αυτό το καλοκαίρι με το 42% των αναζητήσεων πτήσεων από Ευρωπαίους να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιδί. Τα παιδιά που ζουν στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα, με 33% και 32% αντίστοιχα.

Ορισμένες εθνικότητες, ωστόσο, αναδεικνύονται ως πραγματικοί ηγέτες στα οικογενειακά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι. Οι οικογένειες που εδρεύουν στις παρακάτω χώρες αναπτύσσουν μια γενιά νεαρών jetsetters που, ως παιδιά, όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις συγκινήσεις της πτήσης, αλλά τελικά να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, κουζίνες και τοπία από μικρή ηλικία. Σχεδόν οι μισές (το 50%) όλων των αναζητήσεων πτήσεων από τις ακόλουθες χώρες περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιδί.

Χώρες με το υψηλότερο ποσοστό παιδιών που περιλαμβάνονται σε αναζητήσεις πτήσεων

  1. Αίγυπτος
  2. Δανία
  3. Πολωνία
  4. Σουηδία
  5. Κύπρος
  6. Τσεχική Δημοκρατία
  7. Βέλγιο
  8. Νορβηγία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Ιρλανδία

Τα δεδομένα αναζήτησης πτήσεων της Booking.com για αυτό το καλοκαίρι αποκαλύπτουν επίσης ότι οικογένειες σε ορισμένες χώρες ταξιδεύουν πιο μακριά από άλλες κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές φέτος.

Χώρες με το υψηλότερο ποσοστό οικογενειών που ταξιδεύουν σε διαφορετική ήπειρο

  1. ΗΑΕ
  2. Αυστραλία
  3. Αίγυπτος
  4. Τουρκία
  5. Ολλανδία
  6. Καναδάς
  7. Κίνα
  8. Γερμανία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Βέλγιο
Οι φετινές τάσεις στον οικογενειακό τουρισμό

Φέτος, οι οικογενειακές ταξιδιωτικές αποφάσεις διαμορφώνονται από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και συμπεριφορών που αλλάζουν τον παραδοσιακό τρόπο ταξιδιού με αγαπημένα πρόσωπα.

  • Το 55% των οικογενειών παγκοσμίως δηλώνουν ότι εμπνέονται να ταξιδέψουν για να δοκιμάσουν φαγητό που προβλήθηκε σε μια παράσταση ή ταινία, υπογραμμίζοντας την επιρροή των δημοφιλών Μέσων στις ταξιδιωτικές επιλογές.
  • Το 48% των οικογενειών σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης ως μέρος του ταξιδιωτικού τους προγραμματισμού το 2024, δείχνοντας επιθυμία να υιοθετήσουν νέες πρακτικές για τον εξορθολογισμό του ταξιδιού τους. (Οι οικογένειες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Ταξιδιωτικό Σχεδιασμό AI , βρίσκεται απευθείας στην εφαρμογή για κινητά της Booking.com, στη διαδικασία προγραμματισμού ταξιδιού).
  • Οι ταξιδιωτικές “νταντάδες” μπορεί να αρχίσουν να γίνονται τάση αυτό το καλοκαίρι, με το 31% των οικογενειών να λέει ότι πιθανότατα θα διέθεταν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού για να φροντίσει κάποιος το παιδί ή τα παιδιά τους σε ένα ταξίδι. Αυτό το ποσοστό ξεπερνά το μισό (50%) στην Ινδία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη.
  • Η άνεση αποτελεί επίσης κορυφαία προτεραιότητα, καθώς το 74% των οικογενειών σε όλο τον κόσμο αναφέρουν τον κλιματισμό ως την πιο σημαντική ευκολία, όταν κάνουν κράτηση για ένα μέρος διαμονής.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024