Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑύξηση προσέλευσης στην Arabian Travel Market 2024 που πλέον καθοδηγεί τον παγκόσμιο τουρισμό
Εκθέσεις

Αύξηση προσέλευσης στην Arabian Travel Market 2024 που πλέον καθοδηγεί τον παγκόσμιο τουρισμό

Arabian Travel Market

Στην 31η διοργάνωση της Arabian Travel Market στο Ντουμπάι, παρακολούθησαν περισσότεροι από 46.000 επαγγελματίες από 160 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Περισσότεροι από 46.000 επαγγελματίες του κλάδου από περισσότερες από 160 χώρες – συμπεριλαμβανομένων 33.500 επισκεπτών – παρακολούθησαν την 31η διοργάνωση της Arabian Travel Market (ATM), που ολοκληρώθηκε χθες στο Ντουμπάι των ΗΑΕ. Η Arabian Travel Market (ATM) 2025 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2025.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια ετήσια αύξηση 15% στους παρευρισκόμενους σε σύγκριση με την 30ή διοργάνωση της έκθεσης, θέτοντας νέο ρεκόρ και καταδεικνύοντας τη δύναμη, την ανθεκτικότητα και τη δυναμική του παγκόσμιου ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα.

Σύμφωνα με το θέμα της ATM 2024, «Ενδυναμώνοντας την Καινοτομία: Μεταμορφώνοντας τα Ταξίδια μέσω Επιχειρηματικότητας», περισσότεροι από 2.600 εκθέτες συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) για να εξερευνήσουν τους μοχλούς πίσω από την ανάπτυξη της βιομηχανίας και να εντοπίσουν μελλοντικές ευκαιρίες στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα.

Η Danielle Curtis, Διευθύντρια Έκθεσης ME, Arabian Travel Market, δήλωσε: «Οι συνάδελφοί μου και εγώ χαιρόμαστε που τόσοι πολλοί επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο μπόρεσαν να έρθουν κοντά μας στο Ντουμπάι για να εξερευνήσουν πώς η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα διαμορφώνουν μια πιο αποτελεσματική, κερδοφόρα και βιώσιμος τουριστικός τομέας για τις μελλοντικές γενιές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που σημειώσαμε ένα νέο ρεκόρ, υπογραμμίζοντας τη θέση μας ως η έκθεση ταξιδιού και τουρισμού που οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη τους κλάδου».

Την ATM 2024 εγκαινίασε την Αυτού Υψηλότητα Σεΐχη Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, διάδοχος του Ντουμπάι και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ντουμπάι, ο οποίος προήδρευσε σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ο H.H. Sheikh Hamdan ενέκρινε μια σειρά από μεγάλα έργα που σχετίζονται με τις μεταφορές και τον τουρισμό σύμφωνα με το όραμα της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των ΗΑΕ και ηγεμόνα του Ντουμπάι.

Η φετινή εναρκτήρια συνεδρία παρουσίασε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από όλη την περιοχή να εξηγούν πώς τα κράτη του Κόλπου συνεργάζονται για τον εξορθολογισμό της τουριστικής προσφοράς του GCC. Η συζήτηση στο πάνελ, που πραγματοποιήθηκε μετά από εναρκτήρια ομιλία από την Ε.Ε. Ο Abdullah bin Touq Al Marri, υπουργού Οικονομίας των ΗΑΕ, παρουσίασε πληροφορίες από τον H.E. Khalid Jasim Al Midfa, πρόεδρο της Αρχής Εμπορίου και Τουριστικής Ανάπτυξης της Sharjah.

Οι ειδικοί στην ινδική εξερχόμενη αγορά μοιράστηκαν βασικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Ξεκλειδώνοντας το αληθινό δυναμικό των Ινδών ταξιδιωτών». Ο Virendra Jain, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της VIDEC, μιας συμβουλευτικής και αναλυτικής εταιρείας μπουτίκ ταξιδιών, τουρισμού και φιλοξενίας, παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις αξιολογήσεις ευκαιριών αγοράς, την ανάλυση καναλιών και διανομής, τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές των Ινδών ταξιδιωτών και τις προβλέψεις για τις εξερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις της αγοράς κατά την επόμενη δεκαετία.

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ περιέγραψαν προβλέψεις για το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών και τη σημασία της καινοτομίας για να μπορέσει ο κλάδος να ανταποκριθεί στη σημαντική ανάπτυξη της εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Looking Skyward for Innovation: How Technology Is Disrupting Aviation». Με συντονιστή τον ταξιδιωτικό ειδικό Mark Frary, που παρουσίασε πληροφορίες από την Cirium, την IATA, την AviationXLab και τη Riyadh Air.

Η InterLnkd ξεπέρασε τον σκληρό ανταγωνισμό για να κερδίσει το τρίτο ATM Start-up Pitch Battle, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Intelak. Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί συγκεκριμένα σημεία δεδομένων και μια έξυπνη μηχανή αντιστοίχισης για να συνδέσει τους τομείς των ταξιδιών και της φιλοξενίας με τις βιομηχανίες μόδας, ομορφιάς και λιανικής.

Το Experience Abu Dhabi εξασφάλισε το Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Περιπτέρου (πάνω από 150μ2) στην φετινή ATM 2024. Μια ανεξάρτητη επιτροπή κριτών επαίνεσε τον εκθεσιακό χώρο της τουριστικής αρχής για τον άνετο σχεδιασμό, την καινοτόμο χρήση του πράσινου και την εξαιρετική ορατότητα από τον χώρο της έκθεσης. Άλλοι νικητές του Best Stand ήταν οι AlUla, Bangkok Metropolitan Administration, ExploreTECH, flydubai, Qiddiya Investment Company και Saudi Tourism Authority.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024