Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίGREAT France: Αναμένουμε αρνητικό αντίκτυπο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Ολυμπιακοί Αγώνες

GREAT France: Αναμένουμε αρνητικό αντίκτυπο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Τρεις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς, το GREAT France αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των μελών του προβλέπει αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους.

Τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το GREAT France ρώτησε τα μέλη του σχετικά με τον αναμενόμενο αντίκτυπο των Ολυμπιακών Αγώνων στη δραστηριότητά τους. Συνολικά, απάντησαν 88 μέλη, εκ των οποίων το 58% βρίσκεται στην περιοχή Île-de-France.

Αποτέλεσμα: σχεδόν όλοι όσοι λειτουργούν κοντά στο Παρίσι αναμένουν μια επίδραση, η οποία θα είναι κατά 75% «αρνητική». Οι ερωτηθέντες φοβούνται υπερβολικά υψηλές τιμές πτήσεων και ξενοδοχείων, κακό αντίκτυπο και κατάσταση συναγερμού μέγιστης ασφάλειας. «Οι Tour Operators συμβουλεύουν τους πελάτες τους να αποφύγουν τη Γαλλία φέτος», δηλώνει ο GREAT France. Ο GREAT France δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2020, και είναι η πρώτη επαγγελματική ένωση για τουριστικές δραστηριότητες στην Γαλλία μεταφέροντας τις φωνές χιλιάδων εταιρειών, αποστολή των οποίων είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες της χώρας αξέχαστες στιγμές.

Επιπλέον, το ένα τέταρτο (25%) των παρισινών τουριστικών πρακτόρων σχεδιάζει να διακόψει τη δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΓια το σχεδόν 40% των ερωτηθέντων από την περιοχή Ile-de-France, τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο θα παρατηρηθεί πτώση της δραστηριότητας. Και αυτό, για διάφορους λόγους: προετοιμασία των χώρων και μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας τον Ιούνιο, Παραολυμπιακούς Αγώνες τον Σεπτέμβριο κτλ.

«Το απροσδόκητο κέρδος που κάποιοι περίμεναν από την εισροή τουριστών είναι πολύ μακριά», συνοψίζει στη δήλωση του το GREAT France. H μελέτη του επίσης επιβεβαιώνει τα στοιχεία από το Γραφείο Τουρισμού του Παρισιού που ανακοινώνει ότι το 92% των επισκεπτών θα είναι Γάλλοι, συμπεριλαμβανομένου του 43% από το Ile-de-France.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ λιγότερο διεθνές γεγονός από το αναμενόμενο, τουλάχιστον όσον αφορά στη συμμετοχή. Εάν οι επαγγελματίες πρέπει να χάσουν δύο μήνες δραστηριότητας αυτό το καλοκαίρι, πάνω από έξι μήνες της σεζόν, είναι το αποτέλεσμα ολόκληρου του έτους 2024 που θα επηρεαστεί έντονα.»

Στις περιφέρειες, ο αντίκτυπος των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι μικρότερος σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, προσθέτει η ένωση. Λιγότεροι από τους μισούς φορείς που βρίσκονται εκτός Παρισιού αναμένουν να επηρεαστούν από το γεγονός.

Όσοι προβλέπουν αρνητικό αντίκτυπο κάνουν λόγο για «μεγάλη εξάρτηση από τον παριζιάνικο τουρισμό». Όσοι βλέπουν θετικό αντίκτυπο στηρίζονται σε πιθανή αναβολή δραστηριότητας προς όφελος των περιφερειών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024