Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΕπίσημη Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία με την Προέδρο της Δημοκρατίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι
Ολυμπιακοί Αγώνες

Επίσημη Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία με την Προέδρο της Δημοκρατίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι

Olympiakoi agones

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώρίζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Με απόλυτη επιτυχία έγινε η καθιερωμένη Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που πραγματοποιείται πριν από κάθε Ολυμπιάδα και αναγγέλλει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά την Τελετή, οι δρομείς κρατώντας τη Δάδα με τη Φλόγα θα διασχίσουν την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για να καταλήξουν στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα παραδώσουν τη Φλόγα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 με έδρα το Παρίσι, που φέτος θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου (Les Jeux olympiques d’été de 2024).

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το λιτό και συμβολικό τελετουργικό πραγματοποιήθηκε στο βωμό που υπάρχει στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, την Αφή την έκανε η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας, ζητώντας τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η Δάδα απαγγέλοντας την επίκληση. Η Δάδα είναι εμπνευσμένη από τις ραβδώσεις της κολώνας που φαίνονται σε ναούς της αρχαίας κλασσικής περιόδου.

Olympiakoi AgonesΗ υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρευρέθηκε στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Η Υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

Σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα γεννήθηκε ξανά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας θυμίζοντάς μας πως ήταν, είναι και θα είναι ο πυρσός της ανθρώπινης ύπαρξης, ο δεσμός των εθνών και των ανθρώπων.

Σήμερα το κοίλο κάτοπτρο έγινε ξανά φωλιά του ήλιου με τις αχτίδες του να δίνουν ζωή στο ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό.

Σήμερα η καρδιά της γης χτύπησε δυνατά στην Αρχαία Ολυμπία σε μια μαγευτική, συγκινητική Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο οικουμενικότητας και αδελφοσύνης, φωτίζει τον δρόμο προς τον σύγχρονο κόσμο με σταθμούς τις πανανθρώπινες, διαχρονικές, κλασικές αξίες.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκινά από την Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, των αγώνων της ζωής και της θέλησης.

Θα φτάσει στην Πόλη του Φωτός, στο Παρίσι της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού.

Θα περάσει από παντού χωρίς ποτέ να ξεπεραστεί. Στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης και της συνύπαρξης.

Θα αλλάξει χέρια, γιατί γι’ αυτό γεννήθηκε το φως. Για να μεταλαμπαδεύεται.

Σήμερα όλος ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του στον ουρανό της Ολυμπίας. Στο γαλάζιο της Ελλάδας. Να κοιτάμε ψηλά, να κοιτάμε μακριά, να είμαστε κοντά.  Ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι πολιτισμός.

Να κρατήσουμε τη Φλόγα!

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024