Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕπιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση
Συνέδρια

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση

Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκει να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, διαφυλάττοντας την πολιτιστική κληρονομιά και προάγοντας την βιώσιμη ανάπτυξη με την υποστήριξη του Υπουργείου και τοπικών φορέων.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της Περιφερειακής της πολιτικής για τον τουρισμό συνεργεί και συνθέτει δυνάμεις με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τους δήμους και τους φορείς του τουρισμού στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που θα είναι βιώσιμη, δίκαιη, ισόρροπη, θα διαφυλάττει και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, τη  φυσική ομορφιά του νησιού μας, τη μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και προορισμού.

Τα παραπάνω τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας στο συνέδριο με θέμα “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!” με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, πολιτικών, εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών της τουριστικής αγοράς και οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Capsis Astoria.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, καλωσορίζοντας την υπουργό και τους θεσμικούς εκπροσώπους επεσήμανε ότι, μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση προσπαθούμε να αναδείξουμε την Κρήτη, ως έναν τουριστικό προορισμό που είναι ιδανικός για όλη τη διάρκεια του χρόνου, που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξειδικευμένων ομάδων τουριστών, αθλητών, ερευνητών, επιστημόνων, μαθητών.

“Ως Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την προσπάθεια μέχρι να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης, ως πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Παράλληλα εστιάζουμε και αναδεικνύουμε το πολιτιστικό απόθεμα του νησιού, ενισχύουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και συνεργαζόμαστε τόσο με το Δήμο Ηρακλείου όσο και με το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατάθεση του φακέλου για την ένταξη της Κνωσού και των υπολοίπων ανακτορικών κέντρων, στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Κομβικό ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, θα διαδραματίσει η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, και βεβαίως η ολοκλήρωση του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι. Ένα αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί 11 εκατ. επισκέπτες σε ετήσια βάση, γεγονός που θα σημάνει την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024