Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιμερείς συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού με Αυστρία, Αλβανία και Μαυροβούνιο στη Διάσκεψη “Our Ocean”
Τουριστική πολιτική

Διμερείς συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού με Αυστρία, Αλβανία και Μαυροβούνιο στη Διάσκεψη “Our Ocean”

KEFALOGIANNH
Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη με την αυστριακή υφυπουργό Τουρισμού Susanne Kraus-Winkler.

Επαφές με τους κυβερνητικούς επικεφαλής τουρισμού Αυστρίας, Αλβανίας και Μαυροβουνίου.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στο περιθώριο της Διασκέψεως “Our Ocean”, στην οποία συμμετείχε, είχε διμερείς συναντήσεις με την υφυπουργό Τουρισμού της ΑυστρίαςSusanne Kraus-Winkler, στις 16 Απριλίου, και την επομένη, 17 Απριλίου,  με την υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro, και τον υπουργό Τουρισμού, Οικολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Μαυροβουνίου, Vladimir Martinovic.

Με την Αυστριακή υφυπουργό, η κα Κεφαλογιάννη συζήτησε τους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω η διμερής τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ιδίως τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την εποχιακή ανταλλαγή εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για το θεσμικό πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τα πνευματικά δικαιώματα που οφείλουν να καταβάλλουν τα ξενοδοχεία, την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων από τον υπερτουρισμό, καθώς και τη θεσμική και ουσιαστική αναβάθμιση του τουρισμού ως ευρωπαϊκής πολιτικής στο πλαίσιο της ΕΕ.

KEFALOGIANNH

Η υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro με την κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Με την Αλβανή υπουργό, η συζήτηση εστίασε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της βιωσιμότητας, μέσω της χρονικής επέκτασης της τουριστικής περιόδου και τη διαφοροποίηση των εσωτερικών τουριστικών προορισμών, καθώς και του ποιοτικού και οικολογικού τουρισμού. Η Αλβανή υπουργός τόνισε ότι η χώρα της μπορεί να αντλήσει διδάγματα και τεχνογνωσία από τη μεγάλη τουριστική πείρα της Ελλάδας και επισήμανε ότι θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό της Αλβανίας είχε το πρόγραμμα “Αστική Αναγέννηση”, με την οικιστική ανάπλαση του κέντρου διαφόρων πόλεων και κωμοπόλεων της χώρας.

KEFALOGIANNH

Ο υπουργός Τουρισμού, Οικολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Μαυροβουνίου, Vladimir Martinovic με την Ελληνίδα υπουργό Τουρισμού.

Με τον Μαυροβούνιο υπουργό, συζητήθηκε η περαιτέρω σύσφιγξη της συνεργασίας των δύο χωρών ως προς το Παρατηρητήριο για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο, που αποτελεί ελληνική πρωτοβουλία περιφερειακής και διεθνούς εμβέλειας, την οποία το Μαυροβούνιο υποστηρίζει, καθώς και στους τομείς του οικολογικού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ συμφωνήθηκε η προώθηση της υπογραφής Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας του τουρισμού.

Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδα-Ιαπωνία 2024

Ακόμη, η υπουργός Τουρισμού δέχθηκε στις 18 Απριλίου εθιμοτυπική επίσκεψη από τον νέο πρέσβη της Ιαπωνίας Koichi Ito,  η οποία, όπως επεσήμανε ο ίδιος,  ήταν η πρώτη σε μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του. Στη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, καθώς και οι εκδηλώσεις στον τομέα του τουρισμού, που σχεδιάζονται εκατέρωθεν, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδα-Ιαπωνία 2024.

Η υπουργός ενημέρωσε τον πρέσβη ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ιαπωνία στα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου, επ’ευκαιρία και της συμμετοχής της χώρας μας στη διεθνή τουριστική έκθεση “Tourism Expo Japan 2024”, προκειμένου να έχει επαφές σε πολιτικό και τουριστικό επίπεδο και να παραστεί σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στην Ιαπωνία από το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού 2024. Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων, εξέχουσα θέση θα έχει η παρουσίαση της ειδικής επανεκδόσεως του εμβληματικού έργου ταξιδιωτικής λογοτεχνίας του Ν. Καζαντζάκη “Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία”, στην ελληνική και την ιαπωνική γλώσσα.

Η επίσκεψη της κας Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι δυνατότητες τακτικής απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της προώθησης της επενδυτικής και επιχειρηματικής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024