Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚαλλιόπη Βέττα: «Εκτός επιδόματος μητρότητας παραμένουν χιλιάδες εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό»
Τουριστική Πολιτική

Καλλιόπη Βέττα: «Εκτός επιδόματος μητρότητας παραμένουν χιλιάδες εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό»

Η βουλευτής Καλλιόπη Βέττα καταγγέλλει την αποκλειστικότητα του επιδόματος μητρότητας για εποχικές εργαζόμενες στον τουρισμό, αποκαλύπτοντας την άγνοια της κυβέρνησης στην πραγματικότητα του κλάδου.

Δήλωση της βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης και τομεάρχη τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπης Βέττα με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι όλες οι μητέρες λαμβάνουν το επίδομα μητρότητας:

“Δεν βρέθηκε κανείς να ενημερώσει τον κ. Πρωθυπουργό ότι από τις τελευταίες ρυθμίσεις για το επίδομα μητρότητας αποκλείεται μια μεγάλη κατηγορία γυναικών, αυτών που δουλεύουν εποχικά στον επισιτισμό-τουρισμό;

Όταν το βασικό πρόβλημα του ελληνισμού τουρισμού είναι η εποχικότητα που πλήττει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, το να δηλώνει ο Πρωθυπουργός στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «Πριν από δύο μέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το που εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες», δείχνει, αν μη τι άλλο, άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας.

Η καταβολή του επιδόματος μητρότητας στις εποχικά εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό, χωρίς να απαιτείται να βρίσκονται σε ενεργή σύμβαση εργασίας κατά το χρόνο καταβολής του, αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει επανειλημμένα κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

Πώς όμως να το γνωρίζει αυτό η ηγεσία της ΝΔ, όταν οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, και Τουρισμού αρνούνται κατ’ εξακολούθηση να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων;

Κύριε Πρωθυπουργέ, η νέα ρύθμιση δεν περιλαμβάνει «όλες τις μανάδες». Και οι χιλιάδες εργαζόμενες στον επισιτισμό-τουρισμό δικαιούνται να έχουν τα ίδια δικαιώματα στην μητρότητα όπως οι υπόλοιπες εργαζόμενες.

Σας καλούμε να διορθώσετε άμεσα την αδικία προβαίνοντας σε σχετική νομοθετική παρέμβαση. Αν, βέβαια, σας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024