Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΕνίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στην Ελλάδα: Στρατηγικές και προοπτικές
Συνεντεύξεις

Ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στην Ελλάδα: Στρατηγικές και προοπτικές

Η Μπέττυ Χατζηνικολάου εξηγεί τη σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού, ενισχύοντας την ελληνική κληρονομιά μέσω πολιτιστικών διαδρομών και εθελοντικής εργασίας.

Η Μπέττυ Χατζηνικολάου, με την πλούσια εμπειρία της στον τομέα του τουρισμού και την ενασχόλησή της με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, σήμερα προσφέρει εθελοντικά την υπηρεσία της στο “Διάζωμα”. Μια οργάνωση που ξεκίνησε με τον στόχο της διάσωσης των αρχαίων θεάτρων, αλλά σύντομα επεκτάθηκε πέρα από αυτό.

Στην πρόσφατη συνέντευξή της στην ενότητα “Τουριστικοί Διάλογοι” του TravelDailyNews Greece & Cyprus, η κ. Χατζηνικολάου μίλησε για τη σημασία της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό. Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας πολιτιστικών διαδρομών που θα προβάλλουν την πλούσια κληρονομιά της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη και ποιοτική εμπειρία.

Ένα από τα σημαντικά έργα που επισήμανε ήταν η ανάπτυξη της διαδρομής των αρχαίων θεάτρων στην Ήπειρο, που ξεκίνησε ως μια πρόταση της και υλοποιήθηκε με τη στήριξη της περιφέρειας. Η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά επίσης ενισχύει την τοπική οικονομία μέσω του τουρισμού.

Η εμπειρία και η αφοσίωση της κ. Χατζηνικολάου στον τουρισμό και τον πολιτισμό αποτελούν παράδειγμα της σημασίας που έχει η ενεργός συμμετοχή και η δέσμευση ατόμων με όραμα για την ανάπτυξη και την προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Μέσα από την εργασία της, η κ. Χατζηνικολάου επιβεβαιώνει ότι η αλληλεπίδραση πολιτισμού και τουρισμού μπορεί να είναι μια δυναμική διαδικασία με ουσιαστικά οφέλη για όλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024