Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ Ahmed bin Saeed Al Maktoum της Emirates προειδοποιεί την Boeing: “Συμμαζευτείτε!”
Αεροπορικές Εταιρείες

Ο Ahmed bin Saeed Al Maktoum της Emirates προειδοποιεί την Boeing: “Συμμαζευτείτε!”

Ahmed bin Saeed Al Maktoum
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates, σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Ο πρόεδρος της Emirates τονίζει την ανάγκη για βελτίωση των πρωτοκόλλων ποιότητας και τις παραδόσεις αεροσκαφών.

Την ανάγκη για ενίσχυση των πρωτοκόλλων ποιότητας και τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates, σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, στο πλαίσιο του Arabian Travel Market στο Ντουμπάι. Η Emirates, αποτελώντας τον μεγαλύτερο πελάτη της Boeing για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, βιώνει σημαντικές καθυστερήσεις στην παραλαβή των νέων αεροπλάνων, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την επιχειρησιακή της αποτελεσματικότητα.

Ο σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Boeing, αναφέροντας συγκεκριμένα το πρόσφατο περιστατικό με το αεροσκάφος 737 Max 9 της Alaska Airlines, το οποίο αντιμετώπισε σοβαρή αστοχία στην πτήση τον Ιανουάριο. Η αναστάτωση αυτή οδήγησε σε εξονυχιστικό έλεγχο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), αποκαλύπτοντας ελλείψεις στη διαδικασία παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου των αεροσκαφών.

Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με αυτό που συμβαίνει, πάντα θέλαμε πραγματικά να δούμε αυτά τα αεροσκάφη να μπαίνουν στον στόλο τη χρονική στιγμή που μας υποσχέθηκαν – και υπάρχει καθυστέρηση, δεν αφορά μόνο εμάς”, δήλωσε την Τρίτη στο CNBC ο σεΐχης, στο πλαίσιο της Arabian Travel Market που γίνεται αυτές τις μέρες ( στο Ντουμπάι.

Ερωτηθείς αν έχει κάποιο μήνυμα για την κατασκευάστρια εταιρεία, ο πρόεδρος της Emirates είπε: “Ξέρεις, πάντα λέω ‘σύνελθε και κάντο’. Και νομίζω ότι μπορούν να το κάνουν”.

Η παράδοση 245 επιβατικών και πέντε cargo αεροσκαφών παραμένει “στον αέρα”, με τον πρόεδρο της Emirates να υποστηρίζει ότι “πρέπει να ασκηθεί μεγάλη πίεση για την εκπλήρωση των υποσχέσεων“. Ενώ δεν αποκλείεται η ανταλλαγή μερικών παραγγελιών με την Airbus, η Emirates επενδύει παράλληλα στην αναβάθμιση και διεύρυνση του υφιστάμενου στόλου της, όπως τα διώροφα Airbus A380, για να διατηρήσει την χωρητικότητα ανταποκρίνοντας στις αυξημένες απαιτήσεις του Ντουμπάι.

Η διοικητική ομάδα της Boeing αντιμετωπίζει την πρόκληση να καθοδηγήσει την εταιρεία σε μια περίοδο σημαντικών δοκιμασιών, ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στις λειτουργίες της. Η ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας και η βελτίωση της ποιότητας των παραδόσεων αποτελούν κρίσιμα ζητούμενα για την επαναφορά της εταιρείας σε μια θέση ηγεσίας στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024