Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsH Κρήτη φιλοξενεί τουριστικούς πράκτορες από τη Ν. Αφρική και αρθρογράφο ΑμεΑ για την τουριστική προβολή του νησιού
Προώθηση Προορισμού

H Κρήτη φιλοξενεί τουριστικούς πράκτορες από τη Ν. Αφρική και αρθρογράφο ΑμεΑ για την τουριστική προβολή του νησιού

kriti

Στοχευμένες δράσεις φιλοξενίας για την προώθηση του κρητικού τουρισμού.

Στα πλαίσια του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το 2024 η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης υλοποίησε τον Απρίλιο δράσεις φιλοξενίας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και συγκεκριμένα:

kriti

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού – Ομάδα εργασίας για τον προσβάσιμο τουρισμό και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε την Ellen Stohl που είναι άτομο ΑμεΑ (τετραπληγική), πανεπιστημιακός στο California State UniversityNorthridge και ειδικότερα καθηγήτρια για μαθήματα αναπηρίας. Επισκέφθηκε αρχικά την Αθήνα και έπειτα την Κρήτη με σκοπό την συγγραφή άρθρου στο περιοδικό New Mobility Magazine για την προσβασιμότητα των προορισμών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κρήτη η κα Stohl ξεναγήθηκε σε προσβάσιμους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια, εργαστήριο κατασκευής κεραμικών, οινοποιείο, φάρμα βιολογικών προϊόντων, στις πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, και των Χανίων, και αποχώρησε ενθουσιασμένη, τόσο για την ένθερμη φιλοξενία όσο και για την προσπάθεια φορέων, επιχειρηματικών και της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη του προσβάσιμου/συμπεριληπτικού τουρισμού (accessible / inclusive tourism).

kriti

Περαιτέρω, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νότια Αφρική, η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε πέντε τουριστικούς πράκτορες από μεγάλους Tour Operators της Νοτίου Αφρικής. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, όσον αφορά σε ξενοδοχειακές και άλλες υποδομές και αξιοθέατα, καθώς και η δικτύωση με κρητικούς πράκτορες για συνεργασία. Σε αυτό το πλαίσιο οι πράκτορες από Νότιο Αφρική ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα του νησιού όπως η Κνωσός και η Σπιναλόγκα, και επισκέφθηκαν πλήθος ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου όπου διέμεναν, ενώ συμμετείχαν σε συναντήσεις με τουριστικά γραφεία της Κρήτης, τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία. Οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την πεποίθηση ότι μετά τη γνωριμία με το νησί μας θα ενισχυθούν οι ροές επισκεπτών από τη Νότιο Αφρική.

kriti

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε: “Η διάσημη Κρήτη, η Κρήτη που προβάλλεται παντού και δέχεται επισκέψεις από παντού, είχε αυτή τη φορά καλεσμένους από την Νότια Αφρική σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των αγορών στόχων της και στην αφρικανική ήπειρο και τη Νότια Αφρική. Από μια άλλη σκοπιά, η προσβάσιμη, ως αναπόσπαστο τμήμα της ολιστικής Κρήτης, μπορεί να μην προσελκύει τα υψηλά νούμερα αφίξεων, χωρίς να είναι κι αυτό απαραίτητο, όμως αποτελεί μια ιερή υποχρέωσή μας, απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους με τις ειδικές ικανότητες, τον πλούσιο ψυχικό κόσμο και την αναζήτηση κάθε μορφής εμπειρίας, δείγμα του ότι η Κρήτη είναι ισότιμη, Παντού!.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024