Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζL’Etape Greece 2024: Μία θριαμβευτική διοργάνωση που τόνωσε τον τουρισμό στην Αρχαία Ολυμπία
Αθλητισμός και Τουρισμός

L’Etape Greece 2024: Μία θριαμβευτική διοργάνωση που τόνωσε τον τουρισμό στην Αρχαία Ολυμπία

L’ Etape Greece by Tour de France 2024_Start

Η Αρχαία Ολυμπία αναδείχθηκε κέντρο παγκόσμιου αθλητισμού με τη διοργάνωση του 2ου L’ Etape Greece by Tour de France 2024, συγκεντρώνοντας πάνω από 3.000 άτομα. Ο αγώνας, ενίσχυσε τον τουρισμό και την τοπική οικονομία, επιβεβαιώνοντας την αξία του αθλητισμού ως μέσου ανάπτυξης και ειρήνης.

Η Αρχαία Ολυμπία έλαμψε ξανά, όχι μόνο ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ως επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού φιλοξενώντας για 2η συνεχή χρονιά το L’Etape Greece by Tour de France 2024.

1_L'Etape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024_©Sportograf

Το 2ο L’ Etape Greece by Tour de France 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, συνδιοργανώθηκε από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτέλεσε έναν ορόσημο για τον αθλητισμό και τον τουρισμό της περιοχής. Πάνω από 3.000 άτομα, αθλητές, θεατές και επισκέπτες, συνέρρευσαν στην περιοχή για να βιώσουν την εμπειρία του θρυλικού Γύρου της Γαλλίας. 1.000 ποδηλάτες από 26 χώρες έλαβαν μέρος στις 3 διαδρομές του αγώνα, “The Race” (128 χλμ.), “The Ride” (76 χλμ.) και “The Fun Ride” (17 χλμ.), διασχίζοντας τα πανέμορφα τοπία της Ηλείας.

Σημαντικά οφέλη για την περιοχή

Η διοργάνωση του L’Etape Greece 2024 λειτούργησε ως καταλύτης για τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή. Εκτιμάται ότι 500.000€ διοχετεύτηκαν στην τοπική οικονομία, με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα να γεμίζουν.

Οι οργανωτές, οι αθλητές, και οι εθελοντές προσέφεραν μια άψογα οργανωμένη εκδήλωση, ενισχύοντας το μήνυμα της θετικής επίδρασης του αθλητισμού στην ανάπτυξη και την ειρήνη. Το L’Etape Greece όχι μόνο τίμησε την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού αλλά και προσέφερε στην Αρχαία Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή μια ανεκτίμητη προβολή και τουριστική ώθηση.

Η επιτυχία της διοργάνωσης αποδεικνύει πως η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι απλά ένας τόπος με ιστορική κληρονομιά, αλλά και ένας ζωντανός προορισμός που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.

3_L'Etape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024_1ος Νικητής Περικλής Ηλίας_©Aristotelis Bagdatoglo

Ενθουσιασμός από τους συμμετέχοντες

Οι αθλητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη διοργάνωση, την πανέμορφη διαδρομή και την υποστήριξη που έλαβαν από τους εθελοντές. Ο νικητής του “The Race”, Περικλής Ηλίας, και μέλος της SKODA Cycling Team τόνισε: “Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα! Στη συνέχεια ο καθένας έκανε τη δική του μεγάλη προσπάθεια και ακολούθησε τον δικό του ρυθμό. Η διαδρομή ήταν τόσο όμορφη και η φύση μαγευτική που σταματήσαμε κιόλας να χαζέψουμε τα τοπία της περιοχής. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την άρτια διοργάνωση και το εξαιρετικό support team που μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.”

7_L'Etape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024_©Sportograf

Ο νικητής του “The Ride”, Κωνσταντίνος Ρακιντζής, δήλωσε: “Ήταν πολύ έντονη η ανάβασή μας στην αρχή, άλλα γενικά ήταν ένας απίστευτος αγώνας. Η τροφοδοσία ήταν εξαιρετική, μας βοήθησε πολύ και μας κράτησε ενυδατωμένους. Ευχαριστούμε πολύ τη διοργάνωση – ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και ελπίζω του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ.”

Κωνσταντίνος Ρακιντζής

Ο Κωνσταντίνος Ρακιντζής, μάλιστα, θα έχει την τιμή να συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για το Παρίσι 2024, που θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2024 – θέση την οποία εξασφάλισε η διοργάνωση του L’ Etape Greece, ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους πρώτους νικητές του αγώνα από κάθε διαδρομή και κατηγορία.

Συνεχής ανάπτυξη και εδραίωση του θεσμού

Η Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece, δήλωσε: “Είμαστε τρομερά χαρούμενοι που φιλοξενούμε για 2η φορά το L’ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA στην Αρχαία Ολυμπία. Μπορώ να πω ότι πλέον ο αγώνας έχει γίνει θεσμός, αφού όλη η πόλη βγήκε στους δρόμους για να υποδεχτεί και να χειροκροτήσει τους αθλητές μας! Ήταν υπέροχο να βλέπεις τα χωριά της περιοχής να γεμίζουν ζωή, ποδήλατα, κράνη και φυσικά άπειρα χαμόγελα! Φέτος, ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, γεγονός που δείχνει πόσο το ποδηλατικό κοινό έχει αγαπήσει τον συγκεκριμένο αγώνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα αυτό το αντικειμενικά δύσκολο εγχείρημα. Στόχος μας στην ΕΥ ΖΗΝ Greece δεν είναι απλά να κάνουμε διοργανώσεις, αλλά να δημιουργούμε συναισθήματα στους συμμετέχοντες. Και θεωρώ ότι σήμερα όλοι θα φύγουν από την Αρχαία Ολυμπία γεμάτοι αξέχαστες αναμνήσεις και εικόνες.”

4_L'Etape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024_©Aristotelis Bagdatoglou

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Τo L’Etape Greece by Tour de France, επέστρεψε και φέτος στην Ολυμπιακή Γη. Χιλιάδες λάτρεις του ποδηλάτου βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και συμμετείχαν σε μία διοργάνωση που τράβηξε τα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο. Tο L’Etape Greece συνδέεται με τον τόπο που μετέτρεψε τον αθλητισμό σε ιδεώδες, σε αυτόν τον τόπο γιορτάσαμε την 6η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, στέλνοντας το μήνυμα της θετικής επιρροής που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Στηρίζουμε τις καλές πρακτικές κάθε αθλήματος που κινητοποιεί τους πολίτες, αλλά και διαφημίζει σε όλον τον κόσμο τις ομορφιές της Περιφέρειάς μας. Αυτή είναι η Δυτική Ελλάδα: Τόπος ζωής, τόπος ομορφιάς, τόπος μεγάλων διοργανώσεων.».

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, δίνοντας την εκκίνηση της μεσαίας διαδρομής “The Ride”, ανέφερε «Για εμάς στην Αρχαία Ολυμπία είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς σε λίγες ημέρες είμαστε έτοιμοι να ανάψουμε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα φωτίσει όλον τον κόσμο. Μάλιστα, η φετινή χρόνια είναι εμβληματική, καθώς συμπληρώνουμε 2.800 χρόνια από την πρώτη τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων κι αυτό κάνει την εκδήλωση ακόμη πιο σπουδαία. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που είστε εδώ, που ήρθατε να γνωρίσετε και να τιμήσετε τις ομορφιές και τα μέρη μας. Πολλά συγχαρητήρια στην ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη διοργάνωση, στους εθελοντές και φυσικά στους αθλητές που συμμετέχουν.».

6_L'Etape Greece by Tour de France presented by SKODA 2024_©Sportograf

Ενεργή υποστήριξη από εταιρείες του χώρου

Μία σειρά επιχειρήσεων υποστήριξαν τους αγώνες με την ενεργό συμμετοχή τους παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες προς τους αθλητές. Ονομαστικός χορηγός και της φετινής διοργάνωσης ήταν η ιστορική τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία Kosmocar-SKODA, που εδώ και 20 χρόνια υποστηρίζει τον θεσμό του Tour de France παγκοσμίως και παρείχε τα αυτοκίνητα συνοδείας των τριών διαδρομών. H AVRA 3E με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ κράτησε ενυδατωμένους τους αθλητές. Ο κορυφαίος αντιπρόσωπος ποδηλατικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, η Κυκλοποδηλατική, προσέφερε σε κάθε συμμετέχοντα του αγώνα το Offlicial L’ Étape Greece by Tour de France 2024 SANTINI Jersey, της ιταλικής εταιρείας ποδηλατικής ένδυσης Santini. Η Ολυμπία Οδός συνέδεσε όλους τους αθλητές με την Πρωτεύουσα του Αθλητισμού και η Coffee Island τους τροφοδότησε με αρωματικό καφέ σε βρώσιμη κούπα. Τη φετινή διοργάνωση υποστήριξαν επίσης η Heineken, η Marathon Bikes ως επίσημος συνεργάτης για το service των ποδηλάτων, η GU Energy Greece και η Bella Fruta, ως οι απόλυτοι διατροφικοί σύμμαχοι, και η Physioathens, υπεύθυνη για την αποκατάσταση των αθλητών μετά τον τερματισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024