Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει το FTI Group
Tour Operators

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει το FTI Group

FTI

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου από υφιστάμενους μετόχους έναντι συμβολικού 1 ευρώ και η κοινοπραξία θα αναλάβει τον έλεγχο του FTI.

Μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της αμερικανικής εταιρείας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Certares ανέλαβε τον γερμανικό όμιλο FTI, τον τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα στην Ευρώπη και μητρική της Youtravel.com.

Η συμφωνία που “έκλεισε” αφορά σε επένδυση 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της “επόμενης φάσης ανάπτυξης και χρηματοδότησης του ψηφιακού μετασχηματισμού” του FTI.

O FTI με έδρα το Μόναχο έχει 120 θυγατρικές σε γερμανόφωνες αγορές, την Ολλανδία, τη Γαλλία και προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Ο όμιλος απέκτησε τη Youtravel με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο το 2012.

Karl Markgraf

Ο διευθύνων σύμβουλος του FTI Group, Karl Markgraf.

Ο Karl Markgraf, διευθύνων σύμβουλος του FTI, περιέγραψε την Certares ως “κύριο επενδυτή στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα” και δήλωσε: “Με την υποστήριξη της Certares και την εκτεταμένη εμπειρία της στον τομέα και το κεφάλαιο που παρέχει η κοινοπραξία, η FTI βρίσκεται σε μοναδική θέση για μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία που ωφελεί όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των εμπορικών συνεργατών και των εργαζομένων μας. Δεσμευόμαστε να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο επιτυχίας μας και να εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας ως κορυφαίος παίκτης στον γερμανικό και ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα”.

Άλλα brands του FTI περιλαμβάνουν τα FTI Touristik, 5vorFlug, Drive FTI, Meeting Point International και αρκετές μάρκες ξενοδοχείων υπό την” ομπρέλα” της MP Hotels. Περίπου 10.000 συνεργαζόμενες εταιρείες πωλούν προϊόντα του FTI σε όλη τη Γερμανία.

Με έδρα το Μόναχο, ο όμιλος απασχολεί περισσότερους από 11.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και πέτυχε ενοποιημένες πωλήσεις περίπου 4,1 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος 2022-23 – ισοδυναμώντας με τον τζίρο του πριν από τον Covid.

Με έτος ίδρυσης το 2012, η ​​Certares εστιάζει αποκλειστικά στην βιομηχανία ταξιδιών και φιλοξενίας, με περίπου 10,1 δισ. δολ. περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Η Certares έχει μερίδια στην G Adventures, στο Tripadvisor, στην American Express Global Business Travel και στην Internova Travel με έδρα τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία της επένδυσης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς συμμετέχει όχι μόνο η κύρια τράπεζα και κύριος ιδιοκτήτης της FTI, οικογένειας του Αιγύπτιου Sawiri, αλλά και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βαυαρίας, που χορήγησε δάνεια και πιστωτικές εγγυήσεις στον Όμιλο FTI μέσω του Ταμείου Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024