Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕπιτυχημένη ολοκλήρωση του 3ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων
Εκδηλώσεις

Επιτυχημένη ολοκλήρωση του 3ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Το 3ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα κατέληξε σε επιχειρηματικές συναντήσεις που φέρνουν κοντά ξενοδοχειακούς ομίλους και παραγωγούς, δημιουργώντας άμεσες εμπορικές συμφωνίες.

Με τους καλύτερους οιωνούς έπεσε η αυλαία του 3ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, καθώς οι επιχειρηματικές συναντήσεις, που  προηγήθηκαν, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για άμεσες εμπορικές συμφωνίες.

Για δύο ημέρες, εκπρόσωποι 13 ξενοδοχειακών ομίλων, που εκπροσωπούν 620 ξενοδοχεία, 25 Super Markets, 13 Δικτύων Διανομής, 7 Delicatessen και 5 Εστιατορίων είχαν την ευκαιρία  να συνομιλήσουν απ’ ευθείας με 120 παραγωγούς κτηνοτροφικών και αγροτικών  μεταποιημένων προϊόντων από  την Κρήτη  και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας αγαθά που παράγονται σε όλο το νησί.

Στη διάρκεια της πρωτοποριακής και βραβευμένης διήμερης  διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν περίπου 17.500 Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις, σε  προκαθορισμένα ραντεβού για τους συμμετέχοντες από τις δύο πλευρές.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε  η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους παραγωγούς από την Κρήτη να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε υποψήφιους αγοραστές, που θα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν  στον δικό τους χώρο και αντίστοιχα στους αγοραστές να ανακαλύψουν τους διατροφικούς  θησαυρούς που παράγονται στην Κρήτη.

Το 3ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα διοργάνωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στόχος των διοργανωτών είναι η προώθηση σε νέες αγορές των εξαιρετικών φρέσκων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη, η ανάδειξη της εξαιρετικής τους ποιότητας και η διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την ευζωία, την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Το 3ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) καθώς και την έμπρακτη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Σημαντικοί υποστηρικτές  της διοργάνωσης ήταν η Aegean Airlines και οι Μινωικές Γραμμές, παρέχοντας εκπτώσεις για τη μετακίνηση των παραγωγών από την Κρήτη.

«Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος θα προκύψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες, γιατί τα προσφερόμενα προϊόντα κέρδισαν το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών με τις   εξαιρετικές προδιαγραφές τους» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και κάλεσε μικρούς και μεγάλους παραγωγούς από την Κρήτη να αξιοποιούν τέτοιες ευκαιρίες επισημαίνοντας ότι «τα Επιμελητήρια της Κρήτης ανοίγουν δρόμους και θα συνεχίσουν να δημιουργούν συνθήκες για την καλύτερη προβολή και την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024