Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΞεκινά η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μαρίνας Λευκίμμης στην Κέρκυρα
Θαλάσσιος τουρισμός

Ξεκινά η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μαρίνας Λευκίμμης στην Κέρκυρα

LEYKIMMH

Ο γενικός σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση μίας άρτια οργανωμένης μαρίνας με σύγχρονες παροχές, για άνετο και ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ, ως Αρχή Σχεδιασμού της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μαρίνας Λευκίμμης, της Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας ΑΕ (ΟΛΚΕ ΑΕ), η οποία προορίζεται να χωροθετηθεί εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λευκίμμης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 7 της ΚΥΑ με α.π. ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ.107017/2006, όπως τροποποιημένη ισχύει, προσκαλεί το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσα σε προθεσμία 35 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής (η ημερομηνία εκκίνησης της διαδικασίας ήταν η 23η Απριλίου 2024).

Ο Λιμένας Λευκίμμης βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα σε απόσταση 43χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και ανήκει στη διοικητική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). Η Μαρίνα Λευκίμμης προορίζεται να χωροθετηθεί εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Λευκίμμης, η οποία έχει καθορισθεί σύμφωνα με την υπ. αριθ. 21/08.06.1999 Πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Κέρκυρας και την υπ. αριθ. 8567/23.06.1999 Απόφαση του γενικούς γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η διαχείριση και εκμετάλλευση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Λευκίμμης έχει παραχωρηθεί στην ΟΛΚΕ Α.Ε.

Η Μαρίνα Λευκίμμης θα αποτελείται από θαλάσσια ζώνη συνολικής επιφάνειας 55 στρεμμάτων περίπου και χερσαία ζώνη συνολικής επιφάνειας 31 στρεμμάτων περίπου. Ο γενικός σχεδιασμός της Μαρίνας Λευκίμμης προβλέπει τη διαμόρφωση μίας άρτια οργανωμένης λιμενολεκάνης με σύγχρονες παροχές προκειμένου να εξυπηρετήσει τον άνετο και ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών. Επίσης, προβλέπει την ανάπτυξη υποδομών υψηλού επιπέδου, για την άρτια εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη αλλά και την αναψυχή των επισκεπτών της μαρίνας γενικότερα, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά της.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στη μαρίνα θα ανέρχεται σε 5.500 τ.μ. και θα περιλαμβάνει χρήσεις σχετικές με τη διοίκηση και τη λειτουργία της μαρίνας (όπως κτίριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, super market, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων κ.λπ.), χρήσεις τουρισμού και αναψυχής (όπως εστιατόρια, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα, κ.λπ.), καθώς επίσης, και χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών. Η μαρίνα θα περιλαμβάνει ακόμη διαμορφωμένες υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζοδρόμους, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024