Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗ Κρήτη προωθεί πολυτελή τουρισμό στην αγορά της Αιγύπτου
Εκδηλώσεις

Η Κρήτη προωθεί πολυτελή τουρισμό στην αγορά της Αιγύπτου

Periferia Kritis

Η Κρήτη προβάλλει τις τουριστικές υποδομές της στο Greek Luxury Tourism Workshop στο Κάιρο.

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθειά της για την ανάδειξή του νησιού ως ιδανικό προορισμό για πολυτελείς διακοπές. Στα πλαίσια αυτά ταξίδεψε στο Κάιρο της Αιγύπτου προκειμένου να συμμετέχει στο Greek Luxury Tourism Workshop που υλοποιήθηκε στις 23-24.4.2024 και φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Semiramis InterContinental.

Κατά τη διεξαγωγή του Workshop, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με σημαντικούς τουριστικούς παράγοντες της Αιγύπτου, όπως tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία ενημερώθηκαν για τις τουριστικές υποδομές και τα μοναδικά αξιοθέατα της Κρήτης, ενώ πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του νησιού σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η Αίγυπτος είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά για την Κρήτη, ιδιαίτερα στον τομέα του πολυτελή τουρισμού. Με πληθυσμό περίπου 100 εκατομμυρίων, διαθέτει κατοίκους ικανούς να πραγματοποιήσουν ταξίδια πολυτελείας.

Σε γενικές γραμμές υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη και αυτό ήταν εμφανές τόσο στην προσέλευση των επαγγελματιών όσο και στα σχόλιά τους για το νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νικόλαος Παπαγεωργίου απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους, εκτός της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης, υπήρχαν αντίστοιχα εκπρόσωποι από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και μελών του από τον χώρο του τουρισμού.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο Διευθυντής τουρισμού Νικόλαος Αλεξάκης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Ρεθύμνης Μανώλης Μαρκαντωνάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης «βλέπει» κάθε προβολής της, μια ευκαιρία να θυμίσει όλα εκείνα που κάνουν το νησί να ξεχωρίζει. Σε ένα φίλιο κράτος, όπου ο Ελληνισμός αριθμούσε πάνω από 400.000 Έλληνες στην Αλεξάνδρεια και πάνω από 250.000 στο Κάϊρο, εκείνα που συνδέουν τους δύο μεγαλύτερους πολιτισμούς του Μινωικού και του Αιγυπτιακού, δίνουν ώθηση και στη συνεργασία στον τουριστικό τομέα. Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται σε κάθε τομέα και η διάσημη Κρήτη θα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία να δείχνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική, Παντού!»

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024