Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΤεχνολογικές καινοτομίες στον τουρισμό: Διερευνώντας τις δυνατότητες και τις προκλήσεις
Βιβλιοπαρουσίαση

Τεχνολογικές καινοτομίες στον τουρισμό: Διερευνώντας τις δυνατότητες και τις προκλήσεις

Εξετάζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τουρισμό, αυτό το βιβλίο αναλύει τις εφαρμογές, συστήματα και e-επιχειρείν, παρουσιάζοντας τις επιδράσεις στη βιωσιμότητα και την εμπειρία του τουρίστα.

Το βιβλίο επιδιώκει να δώσει μια σφαιρική εικόνα των ραγδαίων εξελίξεων και τάσεων της τεχνολογικής ανάπτυξης, εξοικειώνοντας τον αναγνώστη με τις απεριόριστες δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που συνοδεύουν κάθε καινοτομία.

Tο νέο βιβλίο στον χώρο του τουρισμού με τίτλο “Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στον τουρισμό. Εφαρμογές, συστήματα και e-επιχειρείν”, των Ιάσων Κουφοδόντη, Χρήστο Μελά, Δημήτριο Ρίγγα, Ελένη Χριστοπούλου, συνδέει την επιστημονική πολυδιάσταση του τουριστικού φαινομένου με την επιχειρηματική και φυσικά την καθαρά τεχνολογική του διάσταση.

Στο κατώφλι της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν συνεχώς τον τουριστικό χάρτη, αποτελούν δε το όχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού παρέχοντας ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις φιλοξενίας, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα των προορισμών, επιδρώντας στη δομή και τη διάρθρωση της παγκοσμιοποιημένης τουριστικής αγοράς και λειτουργώντας ως φορέας διαμόρφωσης μιας νέας εμπειρίας για τον τουρίστα.

Τα κεφάλαια του βιβλίου, 16 τυπωμένα και 2 διαδικτυακά – για να εμπλουτίζεται με τρέχουσες εξελίξεις και νέες πληροφορίες – παρέχουν στον αναγνώστη ποικιλία υλικού και καλύπτουν όλες τις πλευρές του αντικειμένου, από την ιστορική αναδρομή και την τρέχουσα κατάσταση ως τις αναμενόμενες μελλοντικές εφαρμογές. Η κατανόηση του αντικειμένου οδηγεί στην απόκτηση πολύτιμης γνώσης, χρήσιμης για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε οποιαδήποτε τουριστική δραστηριότητα.

Το βιβλίο απευθύνεται στον φοιτητή, στον επιχειρηματία και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά μιας νέας εποχής που ανατέλλει στον τουρισμό μέσα από την κατανόηση του ρόλου που παίζουν οι νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα εργαλείο μάθησης το οποίο προσαρμόζεται στις προσωπικές και επιχειρηματικές ανάγκες κατανόησης και χρήσης των νέων τεχνολογιών.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024