Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαGoogle: Παρουσιάζει το νέο Gemini Pro του Google Bard ένα εργαλείο για τον ταξιδιωτικό πράκτορα
Τεχνολογία

Google: Παρουσιάζει το νέο Gemini Pro του Google Bard ένα εργαλείο για τον ταξιδιωτικό πράκτορα

Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google αναβάθμισε το Bard με το πιο προηγμένο AI μοντέλο Gemini, βελτιώνοντας τις ταξιδιωτικές λειτουργίες, όπως εύρεση πτήσεων και προγραμματισμός ειδικών τουριστικών εκδρομών, αλλά απαιτείται ακόμα ο έλεγχος των αποτελεσμάτων από ταξιδιωτικό πράκτορα.

Η Google αναβάθμισε το Bard με ένα πιο προηγμένο μοντέλο AI το Gemini Pro το οποίο φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα και στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες όπως εύρεση της καλύτερης επιλογής μεταξύ πτήσεων, ή και το καλύτερο πρόγραμμα για ειδικές μορφές τουρισμού.

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα έκδοση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης την Gemini του Google Bard η οποία, όπως ισχυρίζεται, ανταγωνίζεται το ChatGPT. Η τεχνολογία, που ονομάζεται Gemini Pro, έχει αντικαταστήσει την προηγούμενη τεχνολογία που τροφοδοτεί το chatbot Bard. Η Google δηλώνει ότι το Gemini Pro είναι «πολύ πιο ικανό» από το παλαιότερο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της στην εκτέλεση εργασιών όπως «κατανόηση, σύνοψη, συλλογισμός, κωδικοποίηση και σχεδιασμός».

Τι μπορεί να κάνει το Gemini Pro για τον ταξιδιωτικό πράκτορα;

Μπορεί να συνοψίσει για παράδειγμα ταξιδιωτικά βίντεο του Youtube. Ως γνωστόν, οι νεότερες γενιές συχνά προγραμματίζουν ταξίδια μέσω βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από δημιουργούς στο TikTok και στο Youtube. Με την επέκταση του YouTube ενεργοποιημένη, το Bard μπροεί να βρει βίντεο σχετικά με ένα θέμα πχ τα Μουσεία στο Παρίσι και να κάνει περίληψη των βασικών σημείων του κάθε βίντεο παρουσιάζοντας τα κύρια σημεία από το καθένα.

Δεύτερη χρήσιμη δυνατότητα είναι η δημιουργία ενός προγράμματος ή δρομολογίου. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί λοιπόν να δημιουργήσει ένα δρομολόγιο για τουρίστες πχ στην Νέα Υόρκη για δυο μέρες με τις λέξεις κλειδιά «μοναδική μοντέρνα τέχνη, μοντέρνα πολυτελή μπαρ, δημόσια τέχνη και μουσικές εκδηλώσεις». Αφού λίγο σκεφτεί μπορεί να παρουσιάσει μερικές εναλλακτικές λύσεις και μάλιστσα να μοιράζεται με τον χρήστη του πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για πτήσεις και ξενοδοχεία, όμως δεν έχει τη δυνατότητα ακόμα να κάνει το ίδιο για εκδηλώσεις ή δραστηριότητες με εισιτήρια.

Φυσικά, όλα τα αποτελέσματα της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να περνούν από τον έλεγχο ενός ειδικευμένου τουριστικού πράκτορα γιατί ακόμα υπάρχουν αρκετά προβλήματα στις απαντήσεις. Για παράδειγμα αν ζητήσετε εστιατόρια σε μια περιοχή στην οποία φτιάχνετε ένα πρόγραμμα, θα πρέπει να τσεκάρετε ότι το σύστημα το κατάλαβε και δεν έδωσε αποτελέσματα στη περιοχή την οποία βρίσκεστε εσείς που το ρωτάτε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024