Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ευρώπη ανοίγει τους ουρανούς της σε ιπτάμενα ταξί και μεταφορά με drone
Αερομεταφορές

Η Ευρώπη ανοίγει τους ουρανούς της σε ιπτάμενα ταξί και μεταφορά με drone

Air taxi

Η Ευρώπη ενσωματώνει αεροταξί και drones στον αεροπορικό της χώρο, με έγκριση μέτρων ασφάλειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα μέτρα καλύπτουν τα eVTOL και υψηλότερου κινδύνου drones, επικεντρώνοντας σε ασφαλή λειτουργία και πιστοποίηση.

Η Ευρώπη με πρόσφατη ανακοίνωση της ανοίγει τους ουραντούς της για την ενσωμάτωση των αεροταξί και των drones στον εναέριο χώρο της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφάλειας που δημιουργούνται από τα νέα μέσα αεροπορικής κινητικότητας. Αυτά τα νέα μέτρα αφορούν «δύο αναδυόμενους τομείς της αεροπορίας: πιλοτικά αεροσκάφη ικανά για κάθετη απογείωση και προσγείωση (συχνά αποκαλούμενα επανδρωμένα eVTOL ή πιλοτικά αεροπορικά ταξί, τα οποία είναι μικρά εμπορικά αεροσκάφη που εκτελούν σύντομες πτήσεις κατά παραγγελία), καθώς και από τα αεροσκάφη υψηλότερου κινδύνου ( γνωστό ως «ειδική κατηγορία»): μη επανδρωμένα drones», αναφέρει το δελτίο τύπου από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, οι Βρυξέλλες επικύρωσαν την έννοια των αεροπορικών ταξί και τώρα θέλουν να δημιουργήσουν ένα πολύ ακριβές πλαίσιο ασφαλείας. Το επίπεδο στόχου είναι τόσο απαιτητικό όσο αυτό της σύγχρονης αεροπορίας με πλήρωμα.

Πολλές απαιτήσεις, κυρίως ασφάλεια

Ως εκ τούτου, η νομοθεσία εισάγει ένα ολοκληρωμένο σύνολο απαιτήσεων για τα ηλεκτρικά αεροταξί, eVTOL, είτε είναι πιλοτικά είτε αυτόνομα. Καλύπτει τους τομείς των πτητικών λειτουργιών (Air OPS), της αδειοδότησης πληρώματος πτήσης (FCL), των τυποποιημένων ευρωπαϊκών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (SERA) και της διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας (ATM). Η νομοθεσία θεσπίζει επίσης κριτήρια και διαδικασίες για την πιστοποίηση και συντήρηση των drones. Τα αεροπορικά ταξί θα πρέπει επίσης να είναι πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τεθούν σε λειτουργία τέτοιες υπηρεσίες στην Ευρώπη.

«Αυτή η πρωτοβουλία υπόσχεται να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό της καινοτόμου αεροπορικής κινητικότητας, θέτοντας νέα πρότυπα για τις αστικές μεταφορές στον 21ο αιώνα και μετά», σύμφωνα με την Επίτροπο Μεταφορών Adina Vălean. Πολλοί κατασκευαστές βρίσκονται ήδη στα αρχικά στάδια και απλώς περιμένουν το πράσινο φως από την Ευρώπη για να ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό τους πρόγραμμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024