Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΗ Όλ. Κεφαλογιάννη στην έκθεση “Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024”
Εκδηλώσεις

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στην έκθεση “Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024”

Κεφαλογιαννη

Η έκθεση “Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες” αποτυπώνει την έντονη επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα, καθώς αυτοί διαμορφώνουν τάσεις και εμπνέουν σχεδιαστές παγκοσμίως.

Η μόδα και ο αθλητισμός, δύο διαφορετικές, ισχυρές εκφράσεις του παγκόσμιου πολιτισμού, μοιράζονται μια βαθιά και διαχρονική σχέση, επηρεάζονται από τη εξέλιξη της κοινωνίας, αντικατοπτρίζουν την ιστορία, τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα της κάθε χώρας, διαμορφώνουν, αλλά και διαμορφώνονται από τις ηθικές και αισθητικές αξίες της κάθε εποχής, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, χαιρετίζοντας την έκθεση “Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024”.

Ολγα ΚεφαλογιάννηΗ επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, καθώς δημιουργεί  τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο, και πρόσθεσε:

‘‘Οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρείχαν ανέκαθεν, έναν καμβά πάνω στον οποίο οι δημιουργοί διαχρονικά, αποδίδουν τις ερμηνείες τους για τον αθλητισμό… την ενότητα, τη διαφορετικότητα, την αλληλοκατανόηση… Το πνεύμα του Ολυμπισμού’’.

Η υπουργός Τουρισμού έφερε ως παράδειγμα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 που όπως είπε, έστρεψαν τα βλέμματα του κόσμου στην Ελλάδα και ενέπνευσαν Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, οι οποίοι ενέταξαν στις συλλογές τους στοιχεία κλασικής ομορφιάς και χάρης.

Η έκθεση “Μόδα & Ολυμπιακοί Αγώνες”,  επεσήμανε η κα Κεφαλογιάννη, μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε μία συναρπαστική διαδρομή:

  • Να γνωρίσουμε την ιστορία της μόδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Να θαυμάσουμε αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από διαφορετικές διοργανώσεις.
  • Να εξερευνήσουμε, μέσα από τα εκθέματα και την εικόνα,  τον τρόπο με τον οποίο η μόδα διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το ολυμπιακό πνεύμα. Και κατέληξε:

‘‘Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μάς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την αισθητική απήχηση των Ολυμπιακών Αγώνων… Και να αισθανθούμε την ενέργεια, τις αξίες, τα ιδανικά που συνδέονται με τον παγκόσμιο και πανανθρώπινο αυτό θεσμό”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024