Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αποκτά τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Tour Operators

Κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αποκτά τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP

Η Certares και η FTI GROUP υπέγραψαν οριστικά έγγραφα για την απόκτηση χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της FTI, ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας. Με το νέο μετοχικό κεφάλαιο και την αποκτηθείσα χρηματοδοτική στήριξη, η FTI έχει τους πόρους για τις τρέχουσες δραστηριότητές της και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και άλλες προϋποθέσεις.

Σε συνέχεια της υπογραφής της επενδυτικής συμφωνίας της 16ης Απριλίου 2024 μεταξύ της κοινοπραξίας επενδυτών υπό την ηγεσία της Certares και της FTI GROUP, η FTI ανακοινώνει ότι η Κοινοπραξία υπέγραψε οριστικά έγγραφα για την απόκτηση χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της FTI μετά από διαδικασία που βασίζεται στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων δανείων και άλλης χρηματοδοτικής στήριξης.

Η συναλλαγή σχετίζεται με τη συνολική αναδιοργάνωση της FTI. Μαζί με τη συνεισφορά νέου μετοχικού κεφαλαίου από την Κοινοπραξία συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ, η χρηματοοικονομική θέση και τα κεφαλαιακά αποθέματα της FTI έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Αυτό θα παράσχει στην εταιρεία επαρκείς πόρους για τις τρέχουσες δραστηριότητες, θα υποστηρίξει την επόμενη φάση ανάπτυξής της και θα διευκολύνει τα σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η συναλλαγή στο σύνολό της εξακολουθεί να υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις και άλλες αναβλητικές προϋποθέσεις που είναι τυπικές για συναλλαγές αυτού του τύπου.

Η Certares ιδρύθηκε το 2012 και είναι μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας, αξιοποιώντας τη βαθιά εμπειρία στον τομέα, τις ιδιόκτητες συναλλαγές και την έμπρακτη συνεργασία με τις διοικητικές ομάδες για την προώθηση της ανάπτυξης. Με περίπου 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση, συμπεριλαμβανομένων των συνεπενδύσεων, στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Certares συγκεντρώνει μια ομάδα με δεκαετίες τόσο επιχειρησιακής όσο και επενδυτικής εμπειρίας στον τομέα των ιδιωτικών κεφαλαίων, των ταξιδιών, του τουρισμού, της φιλοξενίας και των σχετικών με τα ταξίδια επιχειρήσεων και καταναλωτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης → Κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει το FTI Group

Με τα πολυάριθμα εμπορικά σήματα και τις θυγατρικές του, o όμιλος FTI GROUP κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα σε όλους τους tour operator στην Ευρώπη. Στον όμιλο ανήκουν η FTI Touristik καθώς και ο tour operator ταξιδίων τελευταίας στιγμής 5vorFlug, ο μεσίτης ενοικίασης αυτοκινήτων Drive FTI, η εταιρεία διαχείρισης προορισμών Meeting Point International, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες παγκοσμίως, και ο tour operator ειδικών προσφορών BigXtra. Κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας φιλοξενίας MP Hotels, η εταιρεία συγκεντρώνει τα ξενοδοχειακά εμπορικά σήματα Labranda Hotels & Resorts και Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts, Lemon & Soul Hotels, Club Sei, καθώς και Managed by MP Hotels. Η TVG Touristik Vertriebsgesellschaft mbH συνδυάζει τα συστήματα franchise με τα εμπορικά σήματα sonnenklar.TV Reisebüro, 5vorFlug και Flugbörse. Περίπου 10.000 συνεργαζόμενες εταιρείες πωλούν προϊόντα FTI σε ολόκληρη τη Γερμανία. Σημαντικά κανάλια πωλήσεων περιλαμβάνουν επίσης το τηλεοπτικό κανάλι ταξιδιωτικών αγορών sonnenklar.TV, συνεργάτη του ομίλου FTI GROUP, καθώς και τον διαδικτυακό πάροχο καταλυμάτων B2B Youtravel. Το κατάστημα εισιτηρίων Consolidator FTI είναι υπεύθυνο για την πώληση τακτικών αεροπορικών εισιτηρίων. Στην Αυστρία, η FTI Touristik έχει υποκατάστημα στο Λιντς. Η θυγατρική FTI Touristik AG, με έδρα τη Βασιλεία, αντιπροσωπεύει τον tour operator στην Ελβετία. Ο γαλλικός tour operator FTI Voyages είναι μέλος του ομίλου FTI GROUP από το 2012. Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στην Ολλανδία με την FTI Reizen από το 2016. Τα συνολικά επτά κέντρα εξυπηρέτησης διεκπεραιώνουν πολυάριθμες κρατήσεις από τον όμιλο FTI GROUP, αλλά και εξωτερικούς πελάτες. Ο όμιλος, με έδρα το Μόναχο, απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα σε όλον τον κόσμο και κατά το οικονομικό έτος 2022/23 πέτυχε ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024