Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΌμιλος FTI: Ξεκινούν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή
TOs

Όμιλος FTI: Ξεκινούν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή

FTI Group

O επενδυτής θα αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις, ελαφρύνοντας ορισμένα από τα οικονομικά βάρη της εταιρείας

Ο Όμιλος FTI, ο τέταρτος μεγαλύτερος Τ.Ο. στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με έναν διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή, με μεγάλη εμπειρία στον τουριστικό τομέα.

Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης συνεχιζόμενης δραστηριότητας του Ομίλου από ελεγκτή, έχουν εκφραστεί ανησυχίες για το μέλλον του ταξιδιωτικού κολοσσού. Ο ελεγκτής έκρινε ότι το καθεστώς της εταιρείας είναι “πιθανώς ασφαλές”, προκαλώντας ανησυχία σε πολλά ταξιδιωτικά γραφεία. Ωστόσο, η Susanne Wohlgemuth, Senior PR Manager Corporate Communications, παρείχε διαβεβαίωση ως προς τη βιωσιμότητά του στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι εικασίες για πιθανές εξαγορές υπάρχουν γύρω από τον Όμιλο FTI για περίπου ένα χρόνο. Επιβεβαιώνοντας αυτές τις εικασίες, η εταιρεία έχει αποκαλύψει τις συνεχιζόμενες συζητήσεις με έναν επενδυτή.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο επενδυτής θα διοχετεύσει νέο κεφάλαιο στο FTI Group, διευκολύνοντας περαιτέρω επενδύσεις στις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας. Επιπλέον, ο επενδυτής θα αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις, ελαφρύνοντας ορισμένα από τα οικονομικά βάρη της εταιρείας. Και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη συνεργάζονται ενεργά για να επισπεύσουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ενώ η ταυτότητα του δυνητικού επενδυτή παραμένει άγνωστη, οι γνώστες του κλάδου έχουν προτείνει την Certares ως πιθανή υποψήφια. Μια συνεργασία με την Certares θα ευθυγραμμιζόταν καλά με τους στόχους του Ομίλου FTI, λαμβάνοντας υπόψη το υπάρχον χαρτοφυλάκιο τουριστικών επενδύσεων της Certares, το οποίο περιλαμβάνει αξιόλογες εταιρείες, όπως τη Amex GBT, τη Hertz, διάφορους ξενοδοχειακούς ομίλους και τη Latam Airlines, μεταξύ άλλων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024