Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή“Καταπέλτης” ο πρόεδρος της ΠΟΞ για τη βραχυχρόνια μίσθωση και τους φόρους των ξενοδοχείων
Ξενοδοχεία

“Καταπέλτης” ο πρόεδρος της ΠΟΞ για τη βραχυχρόνια μίσθωση και τους φόρους των ξενοδοχείων

Δυναμική απάντηση Χατζή στις δηλώσεις του Χάρη Δούκα.

Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Αθηνών κ. Χάρη Δούκα, ότι τα πλεονάσματα των κερδών των ξενοδοχείων θα μπορούσαν να συμβάλουν στα έξοδα των Δήμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Χατζής  έκανε την ακόλουθη δυναμική ανακοίνωση.

“Τα αρνητικά αποτελέσματα της αδυναμίας ή της απροθυμίας της πολιτείας να θεσπίσει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, δεν θα τα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος.
Η εύκολη λύση να επωμιστούν νέα πρόσθετα βάρη τα ξενοδοχεία ως τα συνήθη υποζύγια θα μας βρει απέναντι.
Αν θέλουμε να περιοριστούν οι συνέπειες που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας, η λύση δεν είναι η επιβολή νέων φορών και τελών στην νόμιμη τουριστική δραστηριότητα.
Αν κάποιος Δήμος θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά μπορεί και πρέπει να ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία να εκδώσουν την προβλεπόμενη στην παράγραφο 8 του άρθρου 111 του ν.4446/2016 ΚΥΑ και να θεσπίσουν με βάση αυτή περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση.
Και σε μια τέτοια προσπάθεια θα μας βρει συμμάχους.”
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024