Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΜεγάλα παράπονα από τους ξεναγούς για τους Αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας
Αρχαιολογικοί χώροι

Μεγάλα παράπονα από τους ξεναγούς για τους Αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας

Ουρές στην Ακρόπολη

Η Αθήνα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε αρχαιολογικούς χώρους, με κλειστές αίθουσες, ελλείψεις σε εξοπλισμό και υπηρεσίες, και αυξημένους χρόνους αναμονής, δυσχεραίνοντας την εμπειρία των επισκεπτών.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες στο πιο εμβληματικό μας μνημείο την Ακρόπολη, είτε με τα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων, είτε με τους τουαλέτες, είτε και με το γεγονός ότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης των πούλμαν, ούτε χώρος σκιάσης για τις αναμονές. Ετσι για να αναφέρουμε ορισμένα…

Οι ξεναγοί λοιπόν συνεχίζουν να μας πληροφορούν ότι χθες στο Εθνικό Αρχαιολογικό ήταν κλειστές οι παρακάτω αίθουσες: κυκλαδικά, κεραμική, χάλκινα, νέος Μαραθώνα, νέος Αντικυθήρων κλπ δηλαδή πάνω από τις μισές συλλογές αλλά το εισιτήριο φυσικά ολόκληρο και η ουρά ατελείωτη. Στην αρχαία Αγορά η ταμίας έκανε ολόκληρη φασαρία για να εκτυπώσει τα εισιτήρια των πελατών που είχαν μόνο αριθμό κράτησης και το mail με το pdf δεν τους ήρθε ποτέ. Δεν είναι λέει δουλειά της! Χαρτί υγείας και σαπούνι στις τουαλέτες είδη προς εξαφάνιση. Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις ξεκίνησε η τουριστική περίοδος.

Η ουρά για να μπεις στην Ακρόπολη χθες έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, παρά το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί χρονοθυρίδες για την αποφυγή των μεγάλων αναμονών. Ξεχωριστή είσοδος για γκρουπ δεν υπάρχει φέτος, μέχρι να εγκατασταθούν οι ιδιωτικοί φυλακες. Οι τουαλέτες κλειστές επειδή αποφάσισαν Απρίλη μήνα να τις φτιάξουν!

Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τα προβλήματα μέχρι να βρεθούν οι σωστές λύσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024