Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το Connect Tourism & Travel στη Θεσσαλονίκη
Προορισμοί

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Connect Tourism & Travel στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονικη

Το Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki ανέδειξε τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, προσελκύοντας επαγγελματίες από σημαντικές διεθνείς αγορές και προωθώντας επιχειρηματικές συνεργασίες.

Στο επίκεντρο της διεθνoύς τουριστικής προβολής βρέθηκε η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία στις 21, 22 και 23 Απριλίου 2024 μέσω του 4ου Connect Tourism & Travel Event, Thessaloniki, της επιτυχημένης διοργάνωσης του Thessaloniki Convention Bureau που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η διοργάνωση αποτελεί κύριο σημείο συνάντησης για Έλληνες και ξένους επαγγελματίες τουρισμού και απο την έναρξή του το 2021, το Connect έχει υποδεχθεί πάνω από 150 hosted buyers από περισσότες απο 20 χώρες του κόσμου και έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 2.000 B2B συναντήσεις.

Με το Connect Tourism & Travel Event I Thessaloniki, ο προορισμός προσέγγισε σημαντικές, νέες και παραδοσιακές αγορές απο την Ευρώπη και την Αμερική. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι εταιρειών της διεθνούς και ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, με συμμετοχές απο συνολικά 12 χώρες, μεταξυ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία,η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Τουρκία κ.ά. Οι προσκεκλείμενοι hosted buyers εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή με πολλούς απο αυτούς να δηλωνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν συνεργασία με τον προορισμό.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Connect, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς, πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 650 προκαθορισμένες συναντήσεις, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και τη συναψη συμφωνιών.

Το 4ο κατα σειρά signature event για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε με παρουσιάσεις προορισμών απο εκπροσώπους του Thessaloniki Convention Bureau, του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την κα Βίκυ Χατζηβασιλείου, αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία προλόγησε την εκδήλωση, “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος στήριξε το Connect Tourism & Τravel Εvent Thessaloniki που σχεδιάζει και πραγματοποιεί το Thessaloniki Convention Bureau καθε χρόνο. Φέτος είχα τη χαρά να παραβρεθώ προσωπικά και να χαιρετίσω αυτήν την ιδιαίτερα αποτελεσματική δράση για τους επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας, που σε ένα διήμερο πραγματοποιησαν επαγγελματικές συναντήσεις με επιλεγμένους buyers από σημαντικές αγορές – στόχους, στις οποίες προβάλλεται η Κεντρική Μακεδονία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και αναπτύσσονται επαγγελματικές επαφές για μελλοντικές συνεργασίες και περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας. Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και το fam trip που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα στους προσκεκλημένους από Ευρώπη και Αμερική να γνωρίσουν τον προορισμό μας, τις ομορφιές και τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας”.

Όπως καθε χρόνο το Thessaloniki Convention Bureau σχεδίασε ένα βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας των συμμετεχόντων με την πόλη που περιλάμβανε θεματικές περιηγήσεις σε χώρους ενδιαφέροντος, γαστρονομικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες και διαδραστικά networking events με στόχο τη ενίσχυση της δικτύωσης των καλεσμένων με τους εκπροσώπους των Ελληνικών εταιρειών και τη σύνδεση τους με τον προορισμό.

Οι καλεσμένοι hosted buyers επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, παρακολούθησαν και συγκινήθηκαν με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην όμορφη εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στις περίφημες Ομπρέλες της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, περιηγήθηκαν στα σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης, μαγείρεψαν και απήλαυσαν μοναδικά εδέσματα στα εστιατόρια της πόλης. Η γνωριμία τους με την περιοχή έκλεισε με ένα διήμερο ταξίδι στη Χαλκιδική, που οργάνωσε και προσφέρει ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με το Connect: “Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη ζωντανή μητρόπολη, με πλούσια ιστορία, σταυροδρόμι πολιτισμών, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή στον ταξιδιώτη. Το Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki είναι ένας επιτυχημένος θεσμός που προάγει τον ελληνικό τουρισμό, ενισχύει την στρατηγική ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος και συμβάλλει ουσιαστικά στην τουριστική προβολή της Ελλάδας”.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024