Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Θεσσαλονίκη με τη ματιά ενός Ελβετού δημοσιογράφου
Press Trips

Η Θεσσαλονίκη με τη ματιά ενός Ελβετού δημοσιογράφου

Θεσσαλονίκη

Το Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το ΕΟΤ Αυστρίας φιλοξένησαν τον Mathias Steger του Display Magazin, ενόψει του Europride, ενισχύοντας την τοπική ΛΟΑΤΚΙ προβολή.

Σε κοινή διοργάνωση με το γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε στην πόλη ένα ακόμα Press Trip με επισκέπτη τον εκπρόσωπο του περιοδικού Display, Mathias Steger.

Το περιοδικό Display Magazin είναι μια έκδοση που προβάλλει και αναδεικνύει θέματα της LGBTG+ κοινότητας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό της Ελβετίας που διαθέτει έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση με μηνιαίους 8.200 επισκέπτες διαδικτυακά.

Το επερχόμενο Europride που θα πραγματοποιηθεί από τις 21-29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για την επίσκεψη του Ελβετού δημοσιογράφου που προτίθεται να αφηγηθεί την δική του ιστορία για τη Θεσσαλονίκη, όπως την βίωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος επισκέπτεται την Ελλάδα, αυτή τη φορά όμως, κεντρικός άξονας της αφήγησής του είναι ο προορισμός της Θεσσαλονίκης και οι επιλογές που προσφέρει με έμφαση στη ζωή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη συνέπεσε χρονικά και με τα γυρίσματα των προωθητικών videos του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του Εuropride.

Έτσι είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους και εθελοντές της διοργάνωσης, αλλά και να παρακολουθήσει εκ των έσω την υλοποίηση μιας προωθητικής συνεργατικής καμπάνιας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο δικτύωσης και καλής συνεργασίας μεταξύ ΟΤΘ και Europride, ο κ. Steger πραγματοποίησε μια σειρά συνεντεύξεων με τους διοργανωτές της φετινής διοργάνωσης.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανέλαβε την ξενάγησή του στα βασικά αξιοθέατα και στο ιστορικό κέντρο της πόλης ενώ είχε και την ευκαιρία να γνωρίσει και την γαστρονομία της πόλης, μέσα από μια σειρά γευμάτων και γευστικών δοκιμών.

Ο Mathias Steger έδειξε έντονο ενδιαφέρον και για κοντινούς προορισμούς και ανανέωσε το ραντεβού του με την πόλη και τους ανθρώπους της με την υπόσχεση να ταξιδέψει στην επόμενη επίσκεψή του προς την Πιερία και την Χαλκιδική.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024