Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές“Πάγωσαν” οι πτήσεις στα γαλλικά αεροδρόμια από…παρ’ολίγον απεργία
Αερομεταφορές

“Πάγωσαν” οι πτήσεις στα γαλλικά αεροδρόμια από…παρ’ολίγον απεργία

Charles-De-Gaulle

Η σημερινή απεργία του συνδικάτου SNCTA ακυρώθηκε, πράγμα που δεν εμπόδισε εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ήδη ακυρωθεί.

Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί στα γαλλικά αεροδρόμια, παρά το γεγονός ότι το κύριο συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της χώρας το SNCTA, απέσυρε το κάλεσμα για μονοήμερη απεργία σήμερα, μετά τη συμφωνία για υψηλότερους μισθούς. Πολλές αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι ακυρώνουν πτήσεις για σήμερα Πέμπτη.

Στο Παρίσι περίπου το 75% των πτήσεων στο Paris-Orly και το 55% στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle δεν θα γίνουν, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας DGAC, όπως αναφέρει AFP. Περίπου το 65% των δρομολογίων στο Αεροδρόμιο της Μασσαλίας στο νότιο τμήμα της χώρας και το 45% σε άλλα μέρη της Γαλλίας θα ακυρωθούν επίσης.

Το συνδικάτο SNCTA απέσυρε το κάλεσμα σε απεργία λέγοντας ότι είχε συνάψει συμφωνία για υψηλότερους μισθούς και άλλα μέτρα με την DGAC. Ωστόσο, η DGAC δεν επιβεβαίωσε τη δήλωση του συνδικάτου και καμία πλευρά δεν δημοσίευσε λεπτομέρειες της αναφερόμενης συμφωνίας. Δεν ήταν επίσης σαφές εάν τα δύο μικρότερα συνδικάτα που είχαν επίσης υποστηρίξει την απεργία θα ακολουθούσαν το παράδειγμά τους και θα ανακαλούσαν τη διακοπή.

Τα συνδικάτα είχαν προκηρύξει την απεργία μετά από μια αρχική κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, εγείροντας νέες ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο απεργιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να φιλοξενήσει το Παρίσι από τα τέλη Ιουλίου, όταν αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες.

Η DGAC είχε ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν τις περισσότερες από τις προγραμματισμένες πτήσεις τους για σήμερα Πέμπτη. Το κύριο συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε επίσης να διατάξει αρκετές ημέρες απεργίας κατά τη διάρκεια Σαββατοκύριακου εντός του Μαΐου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024