Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΕνίσχυση της διεθνούς κινητικότητας και ανάκαμψη των ταξιδιωτικών εισπράξεων στο α’ τρίμηνο του 2024
Στατιστικά

Ενίσχυση της διεθνούς κινητικότητας και ανάκαμψη των ταξιδιωτικών εισπράξεων στο α’ τρίμηνο του 2024

tourists

Το Α’ τρίμηνο του 2024 κατέγραψε αυξημένες διεθνείς αφίξεις και εισπράξεις, ενισχύοντας την ανάκαμψη και ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας.

Το α΄ τρίμηνο του 2024 σηματοδοτήθηκε από ένα εντυπωσιακό κύμα ανάκαμψης στον τομέα της ταξιδιωτικής κινητικότητας, καθώς οι διεθνείς αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν αισθητή αύξηση, στην χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ. Ακολουθεί μια ανάλυση που επικεντρώνεται στα κρίσιμα δεδομένα αεροπορικών και οδικών αφίξεων, ταξιδιωτικών εισπράξεων, καθώς και στην αξιολόγηση της ποιότητας ξενοδοχείων σε επίπεδο Ελλάδας και ανταγωνιστών.

Η διεθνής αεροπορική κινητικότητα εμφάνισε σημαντική ανάκαμψη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, με συνολικές αφίξεις να φτάνουν τα 1,6 εκατομμύρια. Η ανάλυση κατά μήνα επιβεβαιώνει αυτή την τάση, με τον Ιανουάριο να καταγράφει αύξηση 25,3% και τον Μάρτιο 13,8%, δείγμα της σταθερής ανάκαμψης του κλάδου.

chart

Οι οδικές αφίξεις παρουσίασαν επίσης θετική εξέλιξη με 1,2 εκατ. αφίξεις, αυξημένες κατά 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αν και η Βόρεια Μακεδονία κατέγραψε μια μικρή πτώση των αφίξεων, η συνολική εικόνα παραμένει ενθαρρυντική για τον οδικό τουρισμό.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ενισχύθηκαν σημαντικά, φτάνοντας τα 570 εκατ. ευρώ, με τις εισπράξεις από την ΕΕ να αυξάνονται κατά 60,2%. Η διαφορετική επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ και των μη ΕΕ χωρών υπογραμμίζει τις διαφοροποιημένες οικονομικές συνθήκες και τα ταξιδιωτικά μοτίβα.

Στον τομέα της φιλοξενίας, η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση στον δείκτη ικανοποίησης των ξενοδοχείων (GRI) με ποσοστό 87%, αντανακλώντας την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών που παρέχονται.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του 2024 αναδεικνύουν μια ισχυρή τάση ανάκαμψης στον τομέα του τουρισμού. Η αυξημένη διεθνής κινητικότητα, οι σταθερές ταξιδιωτικές εισπράξεις, και η υψηλή ικανοποίηση στις υπηρεσίες φιλοξενίας στέλνουν ένα θετικό μήνυμα για την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου. Τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να εξυπηρετήσουν ως καταλύτης για περαιτέρω επενδύσεις και στρατηγικές ανάπτυξης στη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024