Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΤαχύτερες μετακινήσεις: Παραδόθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65
Οδικές μεταφορές

Ταχύτερες μετακινήσεις: Παραδόθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

E65

Ο Ε65 θα αποτελέσει τον τρίτο κάθετο εθνικό άξονα της ηπειρωτικής χώρας, προωθώντας και τις τουριστικές μετακινήσεις, εντός και εκτός Ελλάδος.

“Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε τον οδικό άξονα Λαμία – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα, συνολικού μήκους 135 χλμ.”, δήλωσε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την παράδοση του μεγαλύτερου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65 στην κυκλοφορία, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές κ. Νίκου Ταχιάου και του γενικού γραμματέα Υποδομών κ. Κωνσταντίνου Μαγουλά.

E65

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως όταν ολοκληρωθεί ο Ε65, με την παράδοση και των τελευταίων 46 χλμ. μέχρι την Εγνατία Οδό, στο τέλος της περιόδου αξιοποίησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα αποτελέσει τον τρίτο κάθετο εθνικό άξονα της ηπειρωτικής χώρας.

“Tο 48% του υπολειπόμενου έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί”, συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας ότι “ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας δεν θα ήταν πραγματικότητα, αν δεν ήμασταν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

E65

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στα οφέλη του έργου, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι:

  • Επιτυγχάνονται ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις. Η διαδρομή Αθήνα – Τρίκαλα μειώνεται στις 3 ώρες και η διαδρομή Αθήνα – Καρδίτσα στις 2 ώρες και 35 λεπτά. Με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα επιταχυνθεί η πρόσβαση στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Ηπείρου.
  • Ενισχύεται η ασφάλεια των οδικών μετακινήσεων και μεταφορών.
  • Προωθείται η περιφερειακή ανάπτυξη, ο τουρισμός και η εμπορευματική διακίνηση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.
  • Διευκολύνεται η πρόσβαση στο εξωτερικό, καθώς ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος συνδέεται, μέσω της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής, με το εξωτερικό.

“Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με ταχύτητα, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, ώστε, με αίσθημα ευθύνης, να συμβάλλουμε στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της πατρίδας μας”, κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

E65

Ο κ. Ταχιάος δήλωσε: “Την προηγούμενη εβδομάδα στη Λέσβο εγκαινιάσαμε ένα από τα λεγόμενα «μικρά οδικά δίκτυα». Σήμερα παραδίδουμε στην κυκλοφορία ένα μεγάλο, εμβληματικό οδικό άξονα, τον Ε65, δυόμιση μήνες νωρίτερα, μάλιστα, από τη συμβατική υποχρέωση.

Για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα έργα. Υλοποιούμε, με συνέπεια, πολλά εξ αυτών τα οποία είχαν κολλήσει για χρόνια, αλλάζοντας την εικόνα της Ελλάδος.

Η ταχύτερη παράδοση του έργου πιστώνεται τόσο στην κατασκευάστρια εταιρεία όσο και στην προεργασία που είχε γίνει από τους προκατόχους μου στο Υπουργείο Υποδομών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αείμνηστος Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει ότι τα μεγάλα έργα είναι ‘αχάριστα για ένα πολιτικό’, διότι άλλος τα ξεκινά ενώ άλλος είναι αυτός που τα εγκαινιάζει.

Ο Ε65 θα συνδέσει την Ανατολή με τη  Δύση. Μέσω του Ε65 ενώνονται τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό. Παράλληλα, θα προσφέρει άνετη πρόσβαση στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Ηπείρου, σε χρόνους που είναι εξαιρετικά πιο σύντομοι από ότι τώρα.

Θα αποτελέσει δε, τη ‘θρυαλλίδα ανάπτυξης’ για τις περιοχές που δοκιμάστηκαν πρόσφατα από τις θεομηνίες. Στις φετινές γιορτές, οι ταξιδιώτες του Πάσχα με κατεύθυνση προς Φθιώτιδα και Δυτική Θεσσαλία (στα ορεινά της Καρδίτσας των Τρικάλων στη λίμνη Πλαστήρα) θα  έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν σε αυτά τα νέα τμήματα του αυτοκινητόδρομου με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024