Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία κατά την θερινή σεζόν
Αεροπορικά θέματα

Προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία κατά την θερινή σεζόν

Η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται, αλλά η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει εμπόδια λόγω σημαντικής μείωσης στις παραδόσεις αεροσκαφών από τους κατασκευαστές Boeing και Airbus.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία βρίσκεται υπό τεράστια πίεση αυτή τη θερινή σεζόν, καθώς η ζήτηση για ταξίδια αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα προ πανδημίας. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια, καθώς οι παραδόσεις νέων αεροσκαφών έχουν μειωθεί απότομα λόγω προβλημάτων παραγωγής στους κολοσσούς Boeing και Airbus.

Οι εταιρείες εξακολουθούν να δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ σε επισκευές ώστε να διατηρούν σε λειτουργία παλαιότερα και λιγότερο αποδοτικά σε καύσιμα αεροσκάφη, ενώ παράλληλα αυξάνουν τις δαπάνες για ενοικιάσεις από εκμισθωτές. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι αναγκάζονται να περιορίσουν τα δρομολόγιά τους, αντιμετωπίζοντας την έλλειψη διαθέσιμων αεροσκαφών.

Προβλέπονται ενισχυμένες επιδόσεις για τις αεροπορικές εταιρείες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με προβλέψεις για ιδιαίτερα αυξημένους ναύλους,” επεσήμανε ο John Grant, αναλυτής της OAG, στο πρακτορείο Reuters.

Το Δεκέμβριο, η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) είχε εκφράσει την πρόβλεψη για 9% αύξηση στην παγκόσμια χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών για το τρέχον έτος. Ωστόσο, η αισιοδοξία αυτή μετριάστηκε σημαντικά μετά τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Boeing.

Φέτος, υπήρξε μείωση 19% στις παραδόσεις αεροσκαφών παγκοσμίως, με αποτέλεσμα οι αερομεταφορείς να αναμένουν να λάβουν 19% λιγότερα αεροσκάφη φέτος, εξαιτίας των προβλημάτων στις γραμμές παραγωγής των Boeing και Airbus, δήλωσε η Μάρθα Νόιμπαουερ, ανώτερη συνεργάτις της AeroDynamic Advisory.

Οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ θα λάβουν 32% λιγότερα αεροσκάφη σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες παραδόσεις του προηγούμενου έτους, λόγω της στήριξης πολλών εταιρειών στο αεροσκάφος 737 MAX της Boeing, συμπλήρωσε η κ. Νόιμπαουερ. Η παραγωγή της Boeing έχει περιοριστεί μετά την έκρηξη σε αεροσκάφος της Alaska Airlines τον Ιανουάριο, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Η Boeing αντιμετωπίζει μια συνεχιζόμενη κρίση μετά από την έκρηξη στις 5 Ιανουαρίου, όπως έχουμε ήδη ξαναγράψει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024