Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠόσα ατυχήματα είχε το 2024 η Boeing – Ξεκινά ενδελεχής έρευνα
Αεροπορικά ατυχήματα

Πόσα ατυχήματα είχε το 2024 η Boeing – Ξεκινά ενδελεχής έρευνα

Southwest Airlines Boeing 737-800

Κατά την απογείωση Boeing 737-800 της Southwest, έπεσε το καπάκι κινητήρα, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια των Boeing, μετά από σειρά περιστατικών από την αρχή του έτους.

Το καπάκι του κινητήρα ενός Boeing 737-800 της Southwest Airlines έπεσε κατά την απογείωση το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα.

Το περιστατικό της Κυριακής είναι το τελευταίο που αφορούσε ένα αεροσκάφος Boeing που έγινε πρωτοσέλιδο φέτος, αφού η εταιρεία τέθηκε υπό έλεγχο στις αρχές Ιανουαρίου, μετά το ατύχημα με την πόρτα που ξεκόλησε από ένα νέο αεροσκάφος της Alaska Airlines 737 MAX 9 κατά τη διάρκεια της πτήσης στα 16.000 πόδια. Μετά το περιστατικό, η FAA εξέδωσε προσωρινή προσάραξη αεροπλάνων MAX 9 και διέταξε την εταιρεία να αναπτύξει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση «θεμάτων συστημικού ποιοτικού ελέγχου».

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι και προχθες έχουν υπάρξει 29 περιστατικά ή ατυχήματα με αεροπλάνα Boeing παγκοσμίως, σύμφωνα με το National Transportation Safety Board (CAROL), ενώ σε αυτά προσθέθηκε και το τελευταίο με το καπάκι του κινητήρα.

Ενώ τα περιστατικά με αεροπλάνα της Boeing συνεχίζουν να κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα φέτος, είναι σημαντικό να δούμε ότι μια αναζήτηση για το 2023, για το ίδιο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 7 Απριλίου, δείχνει 34 περιστατικά ή ατυχήματα.

Σύμφωνα με το newsweek οι περισσότεροι Αμερικάνοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να αποφύγουν μια πτήση με Boeing.

Το τελευταίο περιστατικό Boeing

Το πλήρωμα της πτήσης 3695 της Southwest Airlines ανέφερε ότι το κάλυμμα του κινητήρα “έπεσε κατά την απογείωση και χτύπησε το πτερύγιο”. Το αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Denver γύρω στις 8:15 π.μ. τοπική ώρα, ενώ το Boeing 737-800 ρυμουλκήθηκε στην πύλη.

Αυτά είναι τα πιο αξιοσημείωτα περιστατικά από τον Ιανουάριο του 2024 με αεροπλάνα Boeing που έχουν πυροδοτήσει εθνικά και διεθνή πρωτοσέλιδα

Alaska Airlines, 5 Ιανουαρίου: Το Boeing 737 Max 9 της Alaska Airlines αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την αναχώρησή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, αφού ένα κακώς τοποθετημένο εξάρτημα της πόρτας έφυγε εν ώρα πτήσης. Εικόνες από το εσωτερικό του αεροπλάνου, που έδειχναν ένα μεγάλο άνοιγμα που είχε αφεθεί ως αποτέλεσμα, έγιναν viral στο διαδίκτυο. Αν και κανείς στο αεροσκάφος δεν τραυματίστηκε, το περιστατικό πυροδότησε τον έλεγχο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, τόσο η Alaska όσο και η United Airlines ανέφεραν ότι αρκετά σκάφη Max 9 βρέθηκαν να είχαν χαλαρά μπουλόνια στα βύσματα της πόρτας τους.

All Nippon Airways, 13 Ιανουαρίου: Ένα Boeing 737-800 της ιαπωνική All Nippon Airways αναγκάστηκε να ακυρώσει την απογείωσή του στις 13 Ιανουαρίου, αφού ένα παράθυρο στο πιλοτήριο έσπασε.

Atlas Air, 18 Ιανουαρίου: Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 19 Ιανουαρίου έδειξαν φλόγες να βγαίνουν από ένα Boeing 747-8 πάνω από το Μαϊάμι. Η πτήση είχε προορισμό το Πουέρτο Ρίκο αλλά ακινητοποιήθηκε αφού το πλήρωμα εντόπισε βλάβη στον κινητήρα.

Delta Airlines, 20 Ιανουαρίου: Αυτό το περιστατικό έλαβε χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα της Τζόρτζια και αφορούσε ένα Boeing 757. Η πτήση, με αριθμό DL982 με προορισμό την Μπογκοτά της Κολομβίας, ταξίδευε στον διάδρομο προσγείωσης για να προετοιμαστεί για απογείωση όταν ανακαλύφθηκε ότι ο μπροστινός τροχός της μύτης είχε αποκοληθεί.

United Airlines, 6 Φεβρουαρίου: Η πτήση της United Airlines με αριθμό 1536 είχε προορισμό τις Μπαχάμες αυτήν την ημερομηνία μετά την αναχώρηση από το Νιου Τζέρσεϋ, αλλά κατά την προσγείωση αναφέρθηκε ότι είχαν κολλήσει τα ελαστικά πεντάλ, κάτι που προκάλεσε έρευνα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

United Airlines, 7 Μαρτίου: Την ημερομηνία αυτή, ένα United Boeing 777-200 που κατευθυνόταν από το Σαν Φρανσίσκο στην Ιαπωνία αναγκάστηκε να ξαναδρομολογηθεί προς το Λος Άντζελες αμέσως μετά την απογείωση, αφού ένας από τους τροχούς του έπεσε. Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά ένα αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές από τον τροχό αφού ξέφυγε.

LATAM Airlines, 11 Μαρτίου: Ένα Boeing 787-9 Dreamliner με προορισμό το Σίδνεϊ της Αυστραλίας στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα στη μέση της πτήσης που είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να πέσει στη μέση της πτήσης, τραυματίζοντας 50 επιβαίνοντες.

United Airlines, 13 Μαρτίου: Ένα Boeing 777-300 με προορισμό το Σίδνεϊ στο Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκε να γυρίσει και να προσγειωθεί από εκεί που ξεκίνησε, αφού αναφέρθηκε διαρροή καυσίμου μετά την απογείωση.

United Airlines, 15 Μαρτίου: Ένα Boeing 737-800 με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο στο Μέντφορντ του Όρεγκον, έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Rogue Valley-Medford με ένα εξωτερικό πάνελ να λείπει, αφού φαινομενικά έπεσε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Άλλα πρόσφατα περιστατικά

Στις 5 Απριλίου, ένας πιλότος σε ένα Boeing 737 της Southwest Airlines εγκατέλειψε την απογείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Τέξας Λάμποκ Πρέστον Σμιθ μετά από φλόγα που ξέσπασε από κινητήρα. Μόλις λίγες ώρες αργότερα, ένα Boeing 787 της All Nippon Airways ανέφερε διαρροή πετρελαίου κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Naha της Ιαπωνίας. Η FAA εξετάζει επίσης ένα περιστατικό από τις 22 Μαρτίου, όταν μια πτήση Southwest 737-800 επέστρεψε στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale αφού το πλήρωμα ανέφερε πρόβλημα στον κινητήρα, σύμφωνα με το Reuters.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024