Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌλ. Κεφαλογιάννη από Ρόδο: “Η Κλιματική Κρίση ανατρέπει τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας στον τουρισμό”
Τουριστική πολιτική

Όλ. Κεφαλογιάννη από Ρόδο: “Η Κλιματική Κρίση ανατρέπει τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας στον τουρισμό”

kefalogianni
Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη (μέσον) με τους κ.κ. Γιώργο Χατζημάρκο, περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (αριστερά) και Αλέξανδρο Βασιλικό, πρόεδρο της HOTREC και του ΞΕΕ (δεξιά).

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην επερχόμενη λειτουργία του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη Ρόδο στο πλαίσιο των εργασιών του φόρουμ “Ευρωπαϊκός Τουρισμός, Ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση-EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis”. Πρόκειται για την πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση αυτού του επιπέδου, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της HOTREC, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είχε ως στόχο την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης από τους φορείς του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

kefalogianni

Στο άνοιγμα των εργασιών του φόρουμ, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, καθώς διαφαίνονται ήδη οι επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης που ανατρέπουν τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η Ελλάδα και οι επιχειρηματίες του τουρισμού λαμβάνουν ήδη μέτρα που προωθούν την αειφορία, μειώνοντας το ενεργειακό τους αποτύπωμα και εγκαθιστώντας μια κουλτούρα βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στη διαχείριση των τουριστικών προορισμών.

kefalogianni

Από αριστερά: Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος της HOTEC και του ΞΕΕ, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο περιφεριάρχης Νοτείου Αιγαίου κ Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συνέχεια, η κα Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τους εκπροσώπους της HOTREC για την επερχόμενη λειτουργία του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού.

Τέλος, επέμεινε στην αναγκαιότητα για την καθιέρωση μόνιμου Συμβουλίου Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και μιας διαρκούς Επιτροπής Τουρισμού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου οι ενέργειές μας μπορούν να διαμορφώσουν την πορεία του τουριστικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024