Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΟ ΟΤΘ προωθεί τον αγροτουρισμό και τον τουρισμό υπαίθρου στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
Αγροτουρισμός

Ο ΟΤΘ προωθεί τον αγροτουρισμό και τον τουρισμό υπαίθρου στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

  • Thessaloniki Tourism

Ο ΟΤΘ πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμα “Αγροτικός Τουρισμός και Τουρισμός Υπαίθρου” της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, προωθώντας τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) ενισχύει την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εστιάζοντας στον αγροτουρισμό και τον τουρισμό υπαίθρου. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκωνΑγροτικός Τουρισμός και Τουρισμός Υπαίθρου“.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΟΤΘ, Χρύσα Γρανούζη, παρουσίασε το έργο του Οργανισμού στο πλαίσιο του προγράμματος, αναδεικνύοντας τη στρατηγική του ΟΤΘ για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Η κ. Γρανούζη τόνισε τη σημαντικότητα του αγροτουρισμού στην ανάδειξη της αγροτικής κληρονομιάς, των τοπικών προϊόντων και της βιοποικιλότητας. Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο αγροτουρισμός συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, προσφέροντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και εισοδήματος στους κατοίκους.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΟΤΘ έθεσε επίσης στο επίκεντρο την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης στον τουρισμό. “Η βιωσιμότητα στον τουρισμό εστιάζει στην προστασία των πόρων που αποτελούν τη βάση του”, δήλωσε η κ. Γρανούζη. “Δεν νοείται τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής χωρίς την άμεση σύνδεση της με τον αγροδιατροφικό τομέα και την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του που αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα”.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων “Αγροτικός Τουρισμός και Τουρισμός Υπαίθρου” υλοποιείται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους εκπαιδευόμενους, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα του αγροτουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου.

Η συνεργασία του ΟΤΘ με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του αγροτουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου στην Κεντρική Μακεδονία. Η πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της τουριστικής προσφοράς της περιοχής, στην προσέλκυση νέων επισκεπτών και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024