Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΠαναγιώτα Διονυσοπούλου: Ηγετική Στρατηγική και Βιωσιμότητα στον Τουρισμό της Ελλάδας
Συνεντεύξεις

Παναγιώτα Διονυσοπούλου: Ηγετική Στρατηγική και Βιωσιμότητα στον Τουρισμό της Ελλάδας

Η Παναγιώτα Διονυσοπούλου διευκρινίζει την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουρισμό και την προώθηση βιώσιμων πρακτικών μέσα από τις πολιτικές του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Παναγιώτα (Γιόλα) Διονυσοπούλου, γενική διευθύντρια τουριστικής πολιτικής στο Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και καταξιωμένη διδάκτωρ τουριστικής οικονομίας και πολιτικής, έχει επιδείξει εξαιρετική δέσμευση στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα. Η Διονυσοπούλου, μιλώντας στη σειρά “Τουριστικοί Διάλογοι” του TravelDailyNews Greece & Cyprus, υπογράμμισε την πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουρισμό και την ικανότητά της να διατηρεί μια ηγετική θέση μέσω συνεχών συνεργασιών και στρατηγικών ενεργειών.

Έχοντας συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η Διονυσοπούλου αναφέρθηκε στην τιμή και την ευθύνη που συνεπάγεται η εκπροσώπηση της Ελλάδας, μιας χώρας με βαθιά τουριστική κληρονομιά αλλά και σημαντικές προκλήσεις. Επισήμανε την ενεργή συμμετοχή της χώρας στις διεθνείς τουριστικές διαδικασίες και την ανανέωση της θητείας της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Από την άλλη πλευρά, η Διονυσοπούλου αναφέρθηκε στη συγγραφή του βιβλίου της, “Τουριστική Πολιτική σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Επίπεδο”, όπου καταγράφει τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που έχουν υλοποιηθεί σε διάφορα επίπεδα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο κατανόησης των διαδικασιών και των επιπτώσεων της τουριστικής πολιτικής, παρέχοντας πληροφορίες για τη στρατηγική και τη διαχείριση του τουρισμού.

Τέλος, τόνισε τη σημασία της βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα, επισημαίνοντας τις προσπάθειες του Υπουργείου για την εφαρμογή πρακτικών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της Διονυσοπούλου στον τουρισμό υπογραμμίζει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας πολιτικής που όχι μόνο αναζητά την αύξηση των αφίξεων αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της τουριστικής εμπειρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024