Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΚαινοτομία της Wizz Air: Μετατροπή ανθρώπινων αποβλήτων σε βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο
Αεροπορικές εταιρίες

Καινοτομία της Wizz Air: Μετατροπή ανθρώπινων αποβλήτων σε βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο

wizz air plane

Η Wizz Air συνεργάζεται με την βρετανική Firefly Green Fuels για τη μετατροπή ανθρώπινων αποβλήτων σε βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF), επιδιώκοντας σημαντική μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air, σε συνεργασία με την βρετανική εταιρεία Firefly Green Fuels, ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας: τη μετατροπή ανθρώπινων αποβλήτων σε βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF). Το επίκεντρο αυτής της καινοτομίας είναι η χρήση των βιοστερεωμάτων – προϊόντα επεξεργασίας λυμάτων – τα οποία, μέσω μιας εξελιγμένης διαδικασίας, μετατρέπονται σε καύσιμο που εκπέμπει κατά 70% λιγότερον άνθρακα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα αεροπορικών μηχανών.

Η συμφωνία μεταξύ της Wizz Air και της Firefly Green Fuels προβλέπει την παροχή έως και 525.000 τόνων SAF κατά τη διάρκεια των επόμενων 15 ετών, ξεκινώντας περίπου το 2028. Το SAF θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε μέγιστη ανάμειξη 50% με κηροζίνη, χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στις αεροπορικές μηχανές, γεγονός που το καθιστά ένα άκρως προσιτό βήμα προς τη βιωσιμότητα.

Παρά το υψηλότερο κόστος παραγωγής σε σύγκριση με τα παραδοσιακά καύσιμα, οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι ότι τα οφέλη από την χρήση του SAF θα δικαιολογήσουν τελικά το κόστος. Η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο υποδηλώνει μια μεγάλη βελτίωση στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, αλλά σηματοδοτεί επίσης μια σημαντική κίνηση προς την κυκλική οικονομία στην αεροπορία.

Ο James Hygate, επικεφαλής της Firefly, τόνισε την αξία της πρωτοβουλίας, δηλώνοντας πως παρόλο που η πρώτη ύλη μπορεί να είναι “απωθητική”, αποτελεί “έναν εκπληκτικό πόρο”. “Μετατρέπουμε τα λύματα σε αεροπορικό καύσιμο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά πράγματα που να είναι πιο εντυπωσιακά από αυτό,” δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η προσέγγιση αυτή ενδέχεται να προσφέρει στην αεροπορική βιομηχανία μια δυναμική λύση προς την κατεύθυνση μιας πιο πράσινης και βιώσιμης μέλλοντος, ενώ παράλληλα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις διεθνείς προδιαγραφές και τις αυξανόμενες απαιτήσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024