Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις κατά αεροπορικών εταιρειών αποκαλύπτουν την ανάγκη για ρύθμιση
Ρυθμίσεις

Εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις κατά αεροπορικών εταιρειών αποκαλύπτουν την ανάγκη για ρύθμιση

Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιεύτηκαν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Wizz Air, η Tui και η easyJet, αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων επαρχιακού δικαστηρίου (CCJs). Η κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση και δυνατότητες πρόστιμων από την πλευρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Τα στοιχεία των δικαστηρίων για την περίοδο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η Tui είχε 1.359 εκκρεμείς υποθέσεις, χρωστώντας 1,56 εκατομμύρια λίρες, ενώ η easyJet χρωστούσε 387.000 λίρες σε 512 αιτούντες. Η Wizz Air είχε 2,641 αξιώσεις για αποζημίωση, με το 86% των αυτών να έχει ήδη διεκπεραιωθεί, ενώ η Ryanair, η British Airways οφείλουν πολύ μικρότερα ποσά και η Jet2 έχει μόλις τέσσερις εκκρεμείς υποθέσεις.

Η Wizz Air δήλωσε στο Βρετανικό τύπο ότι «Υπήρξε μια μεγάλη συσσώρευση δικαστικών αποφάσεων που έχουν μεταφερθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην επεξεργασία αυτών των εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων. Αυτή τη στιγμή στον φάκελο υπάρχουν 2.641 αξιώσεις. Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτές (86%) έχει διεκπεραιωθεί αλλά έχει καταχωρηθεί εσφαλμένα στο δικαστικό μητρώο. Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε με τα αρμόδια μέρη για να το ενημερώσουμε, αλλά δυστυχώς αυτό απαιτεί χρόνο».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πιέσεις ώστε η κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στη νομοθεσία που θα επιτρέψει στην CAA να επιβάλει πρόστιμα, μετά τον υπολογισμό ότι οι πέντε αεροπορικές εταιρείες είχαν υποχρεωθεί να πληρώσουν σχεδόν 11,5 εκατομμύρια λίρες από το Μάρτιο του 2022, μετά από αξιώσεις επιβατών για απαιτήσεις, επιστροφές και αποζημιώσεις.

Η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη για μια πιο αποτελεσματική ρυθμιστική αρχή στην αεροπορία, καθώς και για ένα ανεξάρτητο διαμεσολαβητή. Έχεί ήδη προταθεί η τροποποίηση της νομοθεσίας για να παραχορηγηθούν στην CAA δυνατότητες επιβολής προστίμων και η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει δράση αυτό το φθινόπωρο.

Οι επαγγελματίες στον τομέα των ταξιδίων και της φιλοξενίας πρέπει να είναι ενήμεροι για αυτές τις εξελίξεις, καθώς η ρύθμιση και η συμμόρφωση παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιχειρηματική σταθερότητα και τη φήμη των αεροπορικών εταιρειών στον κλάδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024