Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΑκυρώσεις κρουαζιεροπλοίων σε Βόλο αλλά και Σαντορίνη
Κρουαζιέρες

Ακυρώσεις κρουαζιεροπλοίων σε Βόλο αλλά και Σαντορίνη

Δύο κρουαζιερόπλοια ακύρωσαν τις προσεγγίσεις τους στον Βόλο λόγω φερτών υλικών που μειώνουν το βάθος του λιμανιού, επιλέγοντας Θεσσαλονίκη. Η Princess Cruise ακύρωσε επίσκεψη στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού.

Δύο κρουαζιερόπλοια ήδη έχουν ακυρώσει τις προσεγγίσεις τους στο λιμάνι του Βόλου λόγου του προβλήματος στο βάθος του πυθμένα του λιμανιού από τα φερτά υλικά που μειώνουν το βάθος του και οδεύουν για τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη ανακοινώθηκε ότι το Celebrity Infinity με 2100 επιβάτες, αύριο 16 Απριλίου δεν θα προσεγγίσει το Βόλο και ίσως ακυρώσει και τις 17 προσεγγίσεις του που είχαν προγρραμματιστεί για αυτό το καλοκαίρι.  Το Celebrity Infinity  ξεκίνησε από τον Πειραιά και θα συνεχίσει για το Κουσάντασι στη Τουρκία με κυρίως Αμερικανούς και Άγγλους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο «NCL Gateways», χωρητικότητας 4000 ατόμων, ακύρωσε επίσης την προσέγγισή του στο λιμάνι του Βόλου και επέλεξε να ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, η Princess Cruise ακύρωσε τη Σαντορίνη με εμαίλ που έστειλε στους επιβάτες του Sun Princess λόγω του μεγάλου συνωστισμού που υπάρχει στο νησί., τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον δυνατή η θετική εμπειρία από την επίσκεψη στο νησί της Σαντορίνης, και ότι δεν γίνεται να πραγματοποιούνται σωστά οι εκδρομές.  Από την αρχή της φετινής περιόδου κρουαζιέρας, ο Δήμος Θήρας είχε προειδοποιήσει για 63 πολύ δύσκολες ημέρες, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν την φέρουσα ικανότητα των 8.000 ατόμων, αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αλλάξει τις ρυθμίσεις του berth allocation system για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας, υπολογίζοντας τις αφίξεις με πληρότητα μόνο στο 65% και θέτοντας ημερήσιο όριο τους 9.800 επισκέπτες.

Το κρουαζιερόπλοιο αποφασίστηκε να πάει τελικά στα Χανιά, αντί της Σαντορίνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024