Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Όλ. Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Τhe Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”
Περιβάλλον

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Τhe Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”

Η υπουργός Τουρισμού Κεφαλογιάννη παρουσίασε την πρωτοβουλία “Rhodes Co-Lab” για την βιωσιμότητα στη Ρόδο, επισημαίνοντας τη σημασία για βιώσιμες τουριστικές πρακτικές.

Στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Τhe Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ταξιδιωτικού ομίλου TUI, μίλησε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια μετάβασης των ελληνικών τουριστικών προορισμών προς την βιωσιμότητα και την αειφορία.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ακόμη ότι η κλιματική αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνει πιο επιτακτικό το αίτημα για «πράσινες» πρακτικές κατά τη σύνθεση των τουριστικών προϊόντων και εμπειριών, ενώ παράλληλα συνιστά και μία θεμελιώδη μετατόπιση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που αναπτύσσουν μία διαρκώς εντεινόμενη ευαισθητοποίηση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ταξιδιωτικών τους επιλογών.

Όπως ανέφερε η υπουργός, το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στο να συνθέσει ένα τουριστικό προϊόν που θα αναπτύσσεται με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία και βεβαίως τον σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Η υπουργός κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη δράση του Rhodes Co-Lab, καθώς θα θέσει τις βάσεις για τον σχεδιασμό, την εφαρμογή πολιτικών και την μέτρηση αποτελεσμάτων, σε όλα τα στάδια μετασχηματισμού της τουριστικής προσφοράς της Ρόδου.

Τέλος, υπογράμμισε πως η εφαρμογή του στρατηγικού αυτού σχεδίου μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας και ταυτότητας του νησιού,  αναδεικνύοντάς το σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού, στόχος που μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τον προορισμό, την κοινότητα, την τοπική οικονομία καθώς και τους επισκέπτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024