Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάρπαστο το “Rodos Week”, θετικές αντιδράσεις στα βρετανικά Μέσα
Τουριστική πολιτική

Ανάρπαστο το “Rodos Week”, θετικές αντιδράσεις στα βρετανικά Μέσα

rodos-week

Πολλά δημοσιεύματα τονίζουν ότι είναι η πρώτη περίπτωση παγκοσμίως όπου μία χώρα προσφέρει τέτοιου είδους αποζημίωση σε ταξιδιώτες που επηρεάστηκαν από μία φυσική καταστροφή.

Η λειτουργία της πλατφόρμας “Rodos Week έχει λάβει σημαντική προβολή στα βρετανικά Μέσα, τα οποία αναφέρουν ότι περισσότεροι από 5.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη εγγραφεί για να λάβουν το εν λόγω voucher, αξίας μέχρι 500 ευρώ, επισημαίνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στη Ρόδο και ευρύτερα στην Ελλάδα, με προσδοκίες για αυξημένη ζήτηση τους προσεχείς μήνες.

H Δράση “Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου” στο vouchers.gov.gr εξασφαλίzei δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεων, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

  • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
  • 2η Περίοδος  – Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

Πολλά δημοσιεύματα τονίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που μια χώρα προσφέρει τέτοιου είδους αποζημίωση σε ταξιδιώτες που υπέστησαν συνέπειες από φυσική καταστροφή. Σύμφωνα με τον κ. Μύρωνα Φλουρή, γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, που μίλησε στην εφημερίδα “Guardian“, η Ελλάδα είναι η πρώτη που παρέχει τέτοια υπηρεσία.

Οι βρετανικές εφημερίδες, όπως η “Mirror” και η “Daily Star”, καθώς και το BBC, επισημαίνουν αυτή την πρωτοβουλία, με την “Sun” να παρουσιάζει ένα λογοπαίγνιο στον τίτλο της “Isle be there”, δηλαδή “Θα είμαι στο νησί”.

“Όποιος διέμενε σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές είναι επιλέξιμος”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. “Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή και μας λένε ότι το φθινόπωρο θα είναι ακόμα πιο δυνατή“.

Αν και πολλοί Βρετανοί παραθεριστές επισκέπτονται τη Ρόδο με τουριστικούς πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων των Jet2, TUI και Thomas Cook, αναμένεται να επικοινωνήσουν απευθείας με την ελληνική κυβέρνηση για να λάβουν τα κουπόνια τους. Η TUI ανέφερε ότι οι πελάτες της θα πρέπει να επικοινωνήσουν μεμονωμένα με την ελληνική κυβέρνηση μέσω διαδικτύου, ενώ η Thomas Cook είπε ότι τη διαχείριση της διαδικασίας έχει ο ΕΟΤ , οι αρχές της Ρόδου και οι συμμετέχοντες ξενοδόχοι και όχι η ομάδα της.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024