Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈρχεται το “Rhodos Week”, δωρεάν διαμονή στη Ρόδο για χιλιάδες τουρίστες
Προορισμός

Έρχεται το “Rhodos Week”, δωρεάν διαμονή στη Ρόδο για χιλιάδες τουρίστες

Rodos

E-voucher για δωρεάν διαμονή έξι διανυκτερεύσεων το διάστημα 4 Απριλίου – 31 Μαΐου 2024 και από 1η Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Στον “απόηχο” των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι, προβλέπεται αποζημίωση για τους επισκέπτες που βρίσκονταν στο νησί εκείνη την τραγική περίοδο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Rodos Week”, το Υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε κουπόνια (e-voucher) για διαμονή έξι διανυκτερεύσεων, από τις 4 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου 2024 και από την 1η Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Οι επισκέπτες που εκκενώθηκαν θα πρέπει να έχουν λάβει ένα email που τους ενημερώνει ότι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Δικαιούχων  για ένα ηλεκτρονικό κουπόνι στο πλαίσιο του προγράμματος “Rodos Week” από τον τουριστικό τους πράκτορα, το ταξιδιωτικό γραφείο ή το ξενοδοχείο τους. Το Μητρώο προκύπτει από τα εκκενωθέντα ξενοδοχεία καθώς και τα ταξιδιωτικά γραφεία/ταξιδιωτικούς πράκτορες, που στην εφαρμογή της δράσης καταχώρισαν τα στοιχεία των δικαιούχων και πιστοποιούν τη διαμονή τους στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν λόγω των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Ρόδο τον Ιούλιο του έτους 2023. Ύστερα από έλεγχο από το Υπουργείο Τουρισμού, καταρτίστηκε το Μητρώο Δικαιούχων, στα εγγεγραμμένα πρόσωπα του οποίου απέστάλη email με πρόσκληση εγγραφής στην εφαρμογή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί για αυτούς στο Μητρώο Δικαιούχων.

Τα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή 7 (επτά) ημερών των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

  • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300 ευρώ για το σύνολο της διαμονής,
  • Για  ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400 ευρώ  για το σύνολο της διαμονής,
  • Για ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400 ευρώ για το σύνολο της διαμονής,
  • Για  ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500 ευρώ για το σύνολο της διαμονής.

Στο πρόγραμμα “Rhodos Week” μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι επισκέπτες που διανυκτέρευαν σε ξενοδοχείο που χρειάστηκε να εκκενωθεί, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους. Αυτοί θα λάβουν ένα ταξιδιωτικό κουπόνι που θα μπορεί να εξαργυρωθεί για τη διαμονή τους σε ένα ξενοδοχείο και δωμάτιο αντίστοιχης κατηγορίας με αυτό στο οποίο διέμεναν κατά τις πυρκαγιές.

Σημειώνεται ότι μόνον οι επισκέπτες που απομακρύνθηκαν από ξενοδοχεία στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών δικαιούνται τα κουπόνια. Όσοι εκκένωσαν από διαμερίσματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων ή Airbnb δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Κάθε δικαιούχος ενήλικας θα λάβει ένα κουπόνι για δωρεάν διαμονή. Δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση σε τρίτο πρόσωπο. Το e-voucher αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου, είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου.

Ως προϋπόθεση του e-voucher, το υπουργείο αναφέρει: “Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να ολοκληρώσουν επτά διανυκτερεύσεις [στη Ρόδο] – έξι συνεχόμενες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, το οποίο ωστόσο είναι εγγεγραμμένο στο το Μητρώο Ξενοδοχείων Φιλοξενίας που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024