Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΜητσοτάκης από Ρόδο: «Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο»
Τουριστική πολιτική

Μητσοτάκης από Ρόδο: «Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο φόρουμ “EU Tourism: resilience in the Era of the Climate Crisis”, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για βιώσιμο τουρισμό, αναπτύσσοντας πολιτιστικά προϊόντα και επεκτείνοντας τη σεζόν. Επισημάνθηκαν προκλήσεις υπερτουρισμού και αυθαίρετης δόμησης, με στόχο την αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής και προώθηση της βιωσιμότητας.

Στο Φόρουμ: “EU Tourism: resilience in the Era of the Climate Crisis” που διεξάγεται χθες και σήμερα στη Ρόδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο»!

Στο συνέδριο αναλύονται οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που αλλάζουν τα παραδοσιακά επιχειρηματικά τουριστικά μοντέλα, επηρεάζουν τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές των τουριστών, επιρρεάζουν τις επενδυτικές αποφάσεις και δυσχεραίνουν τη διαχείριση των τουριστικών προορισμών. Είναι όπως έχουμε ήδη τονίσει η πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση αυτού του επιπέδου, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της HOTREC και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, είπε ότι η Ελλάδα ήδη προσελκύει 32 εκατομμύρια επισκέπτες κατ’ έτος. Δεν έρχονται πολλοί στην Ελλάδα για όσα αυτή προσφέρει πολιτιστικά, αλλά π.χ. για τις παραλίες. Άρα πρέπει να αναπτύξουμε το πολιτιστικό κομμάτι ώστε να προσφέρουμε ένα συνδυαστικό προϊόν, επισήμανε από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών ( ETC) Luís Araújo. Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορές για το πως η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές αναφέροντας και το παράδειγμα της Ρόδου. Φυσικά, αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι τριγύρω χώρες μας από την κλιματική αλλαγή. Επίησς, στη ομιλία του είπε ότι “για μας είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις να επιμηκύνουμε τη τουριστική σεζόν. Αν κοιτάξετε τους προορισμούς των πόλεων η Αθήνα έχει γίνει ένας προορισμός για όλο τον χρόνο, είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στη βιωσιμότητα τόνισε ότι οι πελάτες θα ελέγχουν πλέον πόσο “πράσινη” είναι μια υπηρεσία. Η κυβέρνηση έχει το ρόλο της να ενθαρρύνει τον ιδιωτικό τομέα να λειτουργεί με βάση τη βιωσιότητα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα “εργαστήρι καλών πρακτικών”.

Υπάρχουν σημεία υπερτουρισμού, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι ανεξάρτητα από την κλιματική αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αυθαίρετη δόμηση και την εκμετάλλευση των τουριστικών πόρων. Είναι σημαντικό ότι είπε ότι στο Κοινοβούλιο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα κάτι καινοτόμο, αναφορικά με την τουριστική εκμετάλλευση.

«Για τη Ρόδο οι κρίσεις δεν είναι πρωτόγνωρες. Από την πανδημία μέχρι τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού (απόρροια της κλιματικής αλλαγής) έχει αποδείξει ανθεκτικότητα στην κάθε κρίση και αποτελεσματική διαχείριση. Όχι μόνο έχει διατηρήσει την αξιοπιστία του ο προορισμός και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών, αλλά έχει φτάσει σε υψηλές κορυφές, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία των επισκεπτών. Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν μένουμε άπραγοι, κοιτώντας τις προκλήσεις να μας απειλούν. Κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Καταστρώνουμε το δικό μας σχέδιο για την εφαρμογή πρωτοπόρων πρωτοβουλιών και έργων κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ευχαρίστησε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συχνή του παρουσία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξή του σε κάθε δύσκολη συγκυρία. Ευχαρίστησε, επίσης, και τον κ. Αλέξανδρο Βασιλικό για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.

H έναρξη των εργασιών του φόρουμ έγινε χθες το βράδυ με επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στο ξενοδοχείο Rodos Park προς τιμήν των συνέδρων. Στην εκδήλωση εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παραβρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μανος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024