Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΒιωσιμότητα και Πολυτέλεια: Η Στρατηγική του Neptune Luxury Resort στην Κω
Συνεντεύξεις

Βιωσιμότητα και Πολυτέλεια: Η Στρατηγική του Neptune Luxury Resort στην Κω

Στη σειρά συνεντεύξεων “Τουριστικοί Διάλογοι”, ο Γεν. Διευθυντής του Neptune Luxury Resort, Κωσταντίνος Ζαρίκος, αποκαλύπτει πρωτοποριακές στρατηγικές βιωσιμότητας, συνδυάζοντας πολυτέλεια με οικολογική ευαισθησία.

Στο πλαίσιο της εκπομπής “Τουριστικοί Διάλογοι” του TravelDailyNews Greece & Cyprus, ο Γενικός Διευθυντής του Neptune Luxury Resort στην Κω, κ. Κωσταντίνος Ζαρίκος, μοιράστηκε τις πρωτοποριακές πρακτικές βιωσιμότητας του ξενοδοχείου. Αναδεικνύοντας τη σημασία της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, το Neptune Luxury Resort έχει εφαρμόσει στρατηγικές με στόχο τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Μία από τις κύριες ενέργειες περιλαμβάνει την αύξηση των τοπικών και ελληνικών προμηθειών τροφίμων, μειώνοντας τα εισαγόμενα κατά 25% και φτάνοντας στο 65% της συνολικής κατανάλωσης. Επιπλέον, η σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και η αντικατάσταση μικρών σαμπουάν και αφρολουτρών με dispensers είναι μέρος των προσπαθειών για τη μείωση του πλαστικού αποτυπώματος του ξενοδοχείου.

Η προσοχή στο προσωπικό του ξενοδοχείου είναι εξίσου σημαντική, με την παροχή διαμονής επιπέδου 4 αστέρων, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την ευημερία των εργαζομένων. Οι ενέργειες αυτές αντανακλούν τη δέσμευση του ξενοδοχείου στη βιωσιμότητα και στη βελτίωση της εμπειρίας διαμονής των επισκεπτών, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Ζαρίκος επισημαίνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ξενοδοχείο, όπως οι περιορισμένες τοπικές προμήθειες και η έλλειψη υποδομών ανακύκλωσης. Παρά τις δυσκολίες, η προσπάθεια για βιωσιμότητα παραμένει κεντρική στη στρατηγική του ξενοδοχείου, προσφέροντας ένα πρότυπο για τη σύνδεση πολυτέλειας και περιβαλλοντικής ευθύνης στην ελληνική φιλοξενία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024