Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ryanair προσγειώνεται ξανά στο Τελ Αβίβ από τις 3 Ιουνίου 2024
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair προσγειώνεται ξανά στο Τελ Αβίβ από τις 3 Ιουνίου 2024

ryanair

Η έλλειψη διεθνών επιλογών έχει επιβαρύνει τους Ισραηλινούς λόγω του αυξανόμενου κόστους, σε ορισμένες περιπτώσεις 50-100% πιο ακριβά από ό,τι πριν από τις 7 Οκτωβρίου.

Μετά την απόφαση του Διεθνούς Αεροδρομίου Ben Gurion του Ισραήλ να ανοίξει ξανά τον τερματικό σταθμό 1 για τις low-cost αεροπορικές εταιρείες, η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις πτήσεις της προς/από το Τελ Αβίβ από τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου. Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί 40 πτήσεις την εβδομάδα προς/από Αθήνα, Μπάρι, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Μάλτα, Μιλάνο και Πάφο.

Οι πτήσεις της Ryanair προς/από Τελ Αβίβ είναι διαθέσιμες για κράτηση ήδη στο ryanair.com.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: “Είναι σπουδαία νέα ότι το Αεροδρόμιο Ben Gurion ανοίγει ξανά τον τερματικό σταθμό 1, γεγονός που επιτρέπει στη Ryanair να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο Τελ Αβίβ από τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, με 40 εβδομαδιαίες πτήσεις προς/από βασικές αγορές, όπως η Κύπρος, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ιταλία, με πτήσεις διαθέσιμες για κράτηση τώρα στο ryanair.com”.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν πτήσεις προς το Ισραήλ λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ και λόγω του πολέμου στη Γάζα που ακολούθησε.

Τον περασμένο μήνα, η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει τις απευθείας πτήσεις της στις 7 Ιουνίου, λέγοντας ότι θα συνεχίσει “να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Ισραήλ σε συνεργασία με κυβερνητικούς και εταίρους του ιδιωτικού τομέα”.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Air France και η Etihad Airways, μεταξύ άλλων, έχουν επίσης επαναλάβει τις πτήσεις προς το Ισραήλ, αν και λιγότερες από ό,τι πριν από τον πόλεμο.

Λόγω του υψηλού κόστους, της έλλειψης πτήσεων και του φόβου ορισμένων ανθρώπων να πετάξουν στο Ισραήλ, οι τουριστικές αφίξεις στη χώρα είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2024 εισήλθαν στη χώρα 59.000 τουρίστες, έναντι 271.000 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024