Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςRaynair: Kαθυστερήσεις στις παραδόσεις των Boeing θα φέρουν λιγότερες πτήσεις και αύξηση τιμών
Αεροπορικά θέματα

Raynair: Kαθυστερήσεις στις παραδόσεις των Boeing θα φέρουν λιγότερες πτήσεις και αύξηση τιμών

Η Ryanair ανακοινώνει μείωση δρομολογίων λόγω καθυστερήσεων παράδοσης από τη Boeing, με αποτέλεσμα τη μείωση επιβατικής κίνησης για το Μάρτιο 2025.

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι η Boeing αναμένει τώρα να παραδώσει μόλις 40 από τα 57 προγραμματισμένα αεροσκάφη B737-MAX8200 που επρόκειτο να παραδοθούν στη Ryanair πριν από το τέλος Ιουνίου 2024. Το τρέχον πρόγραμμα S24 της Ryanair βασίστηκε στην παραλαβή τουλάχιστον 50 αεροσκαφών B737 και η Ryanair θα πρέπει τώρα να μειώσει περίπου 10 δρομολόγια για τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Αυτό θα προκαλέσει κάποιες μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα στο πλαίσιο του στόλου των 600 αεροσκαφών της Ryanair και θα μειώσει τις συχνότητες στα υπάρχοντα δρομολόγια αντί να περικόψει τα νέα δρομολόγια.

Η Ryanair έχει ήδη εφαρμόσει αυτές τις περικοπές δρομολογίων σε ορισμένα από τα αεροδρόμιά της υψηλότερου κόστους, κυρίως του Δουβλίνου, του Μιλάνου Malpensa, της Warsaw Modlin και σε 4 πορτογαλικά αεροδρόμια όπου το κόστος αυξάνεται ταχύτερα από τον πληθωρισμό το 2024. Όλοι οι επηρεαζόμενοι επιβάτες έχουν ήδη λάβει ειδοποιήσεις για τις αλλαγέ των δρομολογίων τους προσφέροντας τους εναλλακτικούς χρόνους πτήσης ή πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν προτιμούν.

Η Ryanair λυπάται για αυτές τις επιπλέον 10 καθυστερήσεις παράδοσης της Boeing και αναμένει ότι αυτές οι περαιτέρω αλλαγές στο πρόγραμμα S24 θα μειώσουν την κυκλοφορία του Μαρτίου 2025 σε κάτι λιγότερο από 200 εκατομμύρια επιβάτες σε σύγκριση με τον αρχικό στόχο των 205 εκατομμυρίων. Η Ryanair θα συνεργαστεί τώρα με την Boeing για να δεχτεί παραδόσεις αεροσκαφών κατά τους μήνες αιχμής Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2024, αλλά λόγω αυτών των αβεβαιοτήτων παράδοσης, δεν θα είναι σε θέση να διαθέσει αυτά τα αεροσκάφη για το S24 αιχμής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με αυτές τις τελευταίες καθυστερήσεις παράδοσης της Boeing, αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την Boeing για να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των νέων αεροσκαφών B737 που θα παραλάβουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε πτήσεις στους πελάτες κατά τη διάρκεια της αιχμής S24. Τώρα θα συνεργαστούμε με την Boeing για να λάβουμε καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών κατά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2024 για να βοηθήσουμε την Boeing να μειώσει τις καθυστερημένες παραδόσεις.

Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε σε ορισμένους πελάτες και τους συνεργάτες μας στο αεροδρόμιο από αυτές τις επιβεβλημένες αλλαγές στο πρόγραμμα S24, οι οποίες θα μειώσουν την αύξηση της επισκεψιμότητας ολόκληρου του έτους από 184 εκατομμύρια το 2024 σε μεταξύ 198 και 200 το 2025. Εργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο αεροδρόμιο για να τους προσφέρουμε κάποια ανάπτυξη, αν και αργότερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (και όχι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο). Αυτή η αύξηση της κυκλοφορίας μπορεί να παραδοθεί μόνο σε χαμηλότερους ναύλους κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Η Boeing συνεχίζει να έχει την ολόψυχη υποστήριξη της Ryanair καθώς εργάζεται σε αυτές τις προσωρινές προκλήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι η ανώτερη διευθυντική ομάδα της, με επικεφαλής τον Dave Calhoun (CEO) και τον Brian West (CFO), θα επιλύσει αυτές τις καθυστερήσεις παραγωγής και τα ζητήματα ποιοτικού ελέγχου.

Αναμένουμε ότι αυτές οι τελευταίες καθυστερήσεις παράδοσης της Boeing, οι οποίες δυστυχώς είναι πέρα από τον έλεγχο της Ryanair, σε συνδυασμό με την προσγείωση έως και 20% των στόλων A320 των ανταγωνιστών μας της Airbus στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν σε πιο περιορισμένη χωρητικότητα και ελαφρώς υψηλότερους ναύλους για τους καταναλωτές στην Ευρώπη για το καλοκαίρι 2024. Ως εκ τούτου, προτρέπουμε όλους τους πελάτες της Ryanair να κάνουν κράτηση νωρίς για να εξασφαλίσουν τους χαμηλότερους διαθέσιμους ναύλους για το καλοκαίρι του 2024.»

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024