Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΠροκλήσεις και προοπτικές του επαγγελματικού θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα
Συνεντεύξεις

Προκλήσεις και προοπτικές του επαγγελματικού θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα

Ο Ευθύμιος Μπιμπής, πρόεδρος του Σιτεσαπ, επισημαίνει τα ζητήματα του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών χωρίς πλήρωμα, όπως η έλλειψη θέσεων ελλιμενισμού και η ανάγκη για ειδικευμένες μαρίνες.

Ο κ. Ευθύμιος Μπιμπής, πρόεδρος του Σιτεσαπ, (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) αναδεικνύει σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών χωρίς πλήρωμα. Κορυφαίο ζήτημα αποτελεί η έλλειψη θέσεων ελλιμενισμού, πρόβλημα που οξύνεται λόγω της αύξησης των σκαφών και του κορεσμού στις μαρίνες, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η προσβασιμότητα στις υποδομές, όπως τα αεροδρόμια, κρίνεται ζωτικής σημασίας για την άνετη πρόσβαση των τουριστών στα σκάφη, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ανάγκη για ειδικευμένες μαρίνες που θα παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες.

Ο κ. Μπιμπής επισημαίνει την έλλειψη επαρκών θέσεων ελλιμενισμού στην περιοχή της Αττικής και τις αυξημένες τιμές λόγω ιδιωτικοποιήσεων, προτείνοντας τη δημιουργία μιας μεγάλης μαρίνας στο δέλτα του παλαιού Φαλήρου, στη πλατεία Νερού. Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το ζήτημα της διαθεσιμότητας των θέσεων και να ενισχύσει την προσβασιμότητα για τους τουρίστες.

Στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα, η συγκέντρωση σκαφών φανερώνει κορεσμό, ενώ ο σχεδιασμός νέων μαρινών υπόσχεται ανάπτυξη. Ωστόσο, η εστίαση σε μεγάλες μαρίνες για σούπερ yachts παραβλέπει τις ανάγκες του ευρύτερου θαλάσσιου τουρισμού. Τα μικρά λιμάνια, ιδίως στα νησιά, υποφέρουν από έλλειψη πόρων και τεχνογνωσίας, αδυνατώντας να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Παραδείγματος χάρη, η Πάρος διαθέτει το δυναμικό για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού λόγω της εύκολης πρόσβασης μέσω διεθνούς αεροδρομίου, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω ανεπαρκούς υποδομής. Η αναγκαιότητα για ενισχυμένη διαχείριση και ανάπτυξη των μαρινών και λιμανιών είναι επιτακτική, με την ελπίδα ότι οι αρμόδιες αρχές θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, προωθώντας λύσεις για τη βελτίωση του θαλάσσιου τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024