Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣΥΡΙΖΑ: “Η αύξηση κόστους ελλιμενισμού 300% σε μία τριετία διώχνει τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη από τη Μαρίνα Αλίμου”
Τουριστική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Η αύξηση κόστους ελλιμενισμού 300% σε μία τριετία διώχνει τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη από τη Μαρίνα Αλίμου”

marina-alimou

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι δε διαφαίνεται η κυβερνητική βούληση ώστε να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Η βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού κα Καλλιόπη Βέττα και ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σχετικά με τις εξωπραγματικές αυξήσεις στο κόστος ελλιμενισμού στη Μαρίνα Αλίμου κατά 300% μέσα τρία χρόνια.

vetta-avlonitis

Η ερώτηση βασίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για την τρίτη κατά σειρά εξωφρενική αύξηση των τελών ελλιμενισμού που επέβαλε η παραχωρησιούχος εταιρεία, με αποτέλεσμα σήμερα τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη να εξωθούνται με βίαιο τρόπο σε έξοδο από τη μαρίνα ή ακόμη και σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, παρά την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου και τη συμβολή του στην αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, παρά τις εξοντωτικές αυξήσεις δεν υφίσταται η παραμικρή ανταποδοτικότητα σε επίπεδο παροχών εδώ και τρία χρόνια, ενώ ακόμα και η συμβατική υποχρέωση του παραχωρησιούχου για αναβάθμιση της μαρίνας παραμένει κενό γράμμα.

Επομένως οι συναρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα, ούτε για τη δημιουργία μαρίνας για τα επαγγελματικά σκάφη, ούτε για την επιβίωση των σκαφών που “εκδιώκονται” από τη Μαρίνα Αλίμου λόγω της αιφνίδιας και υπερβολικής αύξησης του κόστους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024