Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΜετεξέλιξη της ΕΑΤΑ σε αναπτυξιακό οργανισμό και νέες δράσεις
Τουριστικοί Οργανισμοί

Μετεξέλιξη της ΕΑΤΑ σε αναπτυξιακό οργανισμό και νέες δράσεις

Η μετατροπή της ΕΑΤΑ σε ΑΟΤΑ εγκαινιάζει συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για ανάπτυξη και τουριστική προβολή, εστιάζοντας σε έργα υποδομής και ανάπλαση.

Με αφορμή τη μετεξέλιξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΟΤΑ), στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται και η συγκρότηση Τεχνικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Υποδομών, Ανδρέα Γραμματικογιάννη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΤΑ, Ιωάννη Γεώργιζα, στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης → Η ΕΑΤΑ μετεξελίσσεται σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΟΤΑ)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διαμορφώθηκε το πλαίσιο συνεργασίας, αναλύθηκαν οι ανάγκες και σχεδιάστηκαν οι πρώτες δράσεις βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης υποστήριξης. Επίσης, παρουσιάστηκε η καταγραφή των έργων τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των τεχνικών διευθύνσεων του δήμου και έχει γίνει με πρωτοβουλία της ΕΑΤΑ. Σημειώνεται ότι η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής θα αποτελέσει βασικό πυλώνα υποστήριξης των τεχνικών υπηρεσιών για την ωρίμανση μελετών που αφορούν σε δράσεις αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος των σχολείων της Αθήνας.

Προτεραιότητα θα δοθεί, παράλληλα, και σε άλλα σημαντικά έργα όπως η ανάπλαση της Βαρβακείου Αγοράς, στην οδό Αθηνάς, που βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το νέο ΕΣΠΑ.

Σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Γραμματικογιάννης, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε: «Καλωσορίζουμε τη νέα διοίκηση της ΕΑΤΑ στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και ευχόμαστε η συνεργασία που έχει ήδη εδραιωθεί να ευδοκιμήσει. Στόχος μας είναι με τη συμβολή τόσο της ΕΑΤΑ όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου να προχωρήσουμε μία σειρά από σημαντικά έργα και μέσα από αυτά να δοθεί μία νέα ώθηση στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Ιωάννης Γεώργιζας, επισήμανε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που στο πλαίσιο της μετεξέλιξης της Εταιρείας σε Αναπτυξιακό Οργανισμό, εγκαινιάζουμε μία νέα μέρα στη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων με την ΕΑΤΑ, ξεκινώντας την ουσιαστική τεχνική υποστήριξη. Η ΕΑΤΑ αποκτά τεχνική υπηρεσία η οποία σταδιακά στελεχώνεται με κύριο σκοπό να μπορέσουμε να συμβάλουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στην ωρίμανση και υλοποίηση των έργων που θα υλοποιηθούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων». 

Βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο για το σύνολο των έργων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη είναι οι ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις). Εν αναμονή των σχετικών εγκρίσεων από την Περιφέρεια, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες υποβολές έργων, τα οποία είναι ώριμα. Επιπλέον, μέσω της κατηγοριοποίησης γίνεται -με τη συμβολή της ΕΑΤΑ- μία επικαιροποίηση του συνολικού τεχνικού προγράμματος με δυνατότητα υπαγωγής των έργων σε διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλπ.).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024