Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΓαλλία: η σήραγγα Mont-Blanc κλείνει για δύο μήνες λόγω εργασιών
Οδικός τουρισμός

Γαλλία: η σήραγγα Mont-Blanc κλείνει για δύο μήνες λόγω εργασιών

Η σήραγγα Mont-Blanc, ένας σημαντικός δρόμος μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, είναι κλειστή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου για εργασίες συντήρησης.

Η σήραγγα Mont-Blanc, βασική διαδρομή για τη διέλευση επιβατών μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, έκλεισε για δύο μήνες, λόγω εργασιών συντήρησης που είχαν προγραμματιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναβλήθηκαν μετά από μια τεράστια κατολίσθηση στα τέλη Αυγούστου στην κοιλάδα Maurienne.

Κατασκευάστηκε πριν από 60 χρόνια και χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες οχήματα, η σήραγγα έχει ανάγκη από «μεγάλες εργασίες» σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία παραχώρησης Autoroutes et Tunnel du Mont-Blanc (ATMB). Από αυτό εξαρτάται η βιωσιμότητα αυτής της αμφίδρομης δομής με μήκος 11,6 χιλιομέτρων.

«Για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν αυτές οι εργασίες συντήρησης, η κυκλοφορία διακόπτεται πλήρως κάτω από τη σήραγγα Mont-Blanc από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 8 π.μ. Η επαναλειτουργία της σήραγγας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 10 μ.μ.», δήλωσε ο Bison Fûté σε δελτίο τύπου. Για εννέα εβδομάδες, οι εργασίες θα αφορούν στην αντικατάσταση στοιχείων πλακών στο κεντρικό τμήμα της σήραγγας και την αλλαγή επιταχυντών (ανεμιστήρες) διευκρίνισε ο υπεύθυνος των εργασιών.

Δεκαπέντε εβδομάδες κλεισίματος για εργασίες συντήρησης είχαν αρχικά προγραμματιστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά το πρόγραμμα άλλαξε μετά από μια θεαματική κατολίσθηση που προκάλεσε το κλείσιμο του σιδηροδρόμου, του αυτοκινητόδρομου, και του δρόμου στις 27 Αυγούστου, στη σήραγγα Fréjus, στην κοιλάδα Maurienne, άλλη μια από τις κύριες διαδρομές μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας.

Το μακροχρόνιο κλείσιμο που ξεκίνησε είναι το πρώτο για τη σήραγγα του Mont-Blanc από την επαναλειτουργία της το 2002 μετά την πυρκαγιά που την κατέστρεψε στις 24 Μαρτίου 1999, και στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024