Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο WTTC αποκαλύπτει τον δημοφιλέστερο προορισμό για διεθνείς επισκέπτες το 2024
Τάσεις

Το WTTC αποκαλύπτει τον δημοφιλέστερο προορισμό για διεθνείς επισκέπτες το 2024

Paris

Οι αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν τη χωρητικότητά τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση από όλο τον κόσμο, με τον αριθμό των θέσεων να ξεπερνά τα επίπεδα του 2019 φέτος.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα κρατήσεων πτήσεων από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και τον συνεργάτη του, εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων και αναλύσεων ForwardKeys, δείχνουν ότι η Γαλλία πρόκειται να διατηρήσει την πρώτη θέση της ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο για διεθνείς αφίξεις και φέτος.

Η έρευνα αποκαλύπτει μια θετική προοπτική για τον εισερχόμενο τουρισμό της Γαλλίας, με τις αφίξεις να φτάνουν σχεδόν τα υψηλά επίπεδα προ πανδημίας το 2024.

Κατά τη συμμετοχή της σε εκδήλωση του οργανισμού Destination France στο Chantilly της Γαλλίας στις 11 Ιανουαρίου και με οικοδεσπότη τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel  Macron, η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, επαίνεσε τη Γαλλία για τη σταθερή εστίασή της στην αναγνώριση της οικονομικής και πολιτιστικής αξίας που φέρνει ο κλάδος ταξιδιών και τουρισμού σε θέσεις εργασίας και συμβολή στο ΑΕΠ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ισχυρού ιδιωτικού τομέα που συνεργάζεται καλά με την κυβέρνηση και τις περιφέρειες.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση από το WTTC και την ForwardKeys, οι διεθνείς αφίξεις στη Γαλλία για το α’ εξάμηνο του 2024 είναι στο 93% της ίδιας περιόδου με το 2019, εδραιώνοντας έτσι τη θέση της χώρας ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο. Οι διεθνείς αφίξεις στη Γαλλία δίνουν μια ευπρόσδεκτη ώθηση στον κλάδο, ο οποίος, στο αποκορύφωμά του, συνεισέφερε κατά 220 δισ.  ευρώ στην εθνική οικονομία και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και υποστηρίζοντας 2,7 εκατ. νοικοκυριά.

Η Julia Simpson δήλωσε: “Η δέσμευση της Γαλλίας στα ταξίδια και τον τουρισμό δεν αντανακλάται μόνο στα εντυπωσιακά δεδομένα, αλλά στις αταλάντευτες προσπάθειες της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος Macron αναγνωρίζει την πραγματική αξία που φέρνουν τα ταξίδια και ο τουρισμός στη Γαλλία όσον αφορά στην οικονομία, τις θέσεις εργασίας και τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή. Η υποστήριξή του έχει διασφαλίσει ότι η Γαλλία παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο”.

Ο Olivier Ponti, Vice President Insights της ForwardKeys, πρόσθεσε: “Με τις κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται και οι αερομεταφορείς να εισάγουν ρεκόρ θέσεων, η Γαλλία εισέρχεται στο 2024 σε ισχυρή θέση. Εκμεταλλευόμενοι την επιτυχή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι 2023 και την αυξανόμενη έκθεση που παρέχεται από τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα πρόκειται να είναι ένας από τους προορισμούς που θα ακουστούν περισσότερο φέτος, τόσο για τις περιφερειακές όσο και για τις αγορές μεγάλων αποστάσεων'”.

Αυτή η αύξηση της επιβατικής χωρητικότητας οδηγεί το Αεροδρόμιο Orly, σε αύξηση 28%, φτάνοντας σχεδόν τα οκτώ εκατομμύρια. Το Paris-Charles de Gaulle παραμένει το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Γαλλία, φτάνοντας τα 18,5 εκατομμύρια το α’ εξάμηνο του 2024, μόλις 3% κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Το Παρίσι είναι ο πιο ισχυρός προορισμός πόλης στον κόσμο, αλλά το 2024 και άλλες γαλλικές πόλεις θα αποτελέσουν επίσης δημοφιλή αξιοθέατα για τους ξένους επισκέπτες. Η Νίκαια συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις, με τις διεθνείς αφίξεις να αναμένεται να φτάσουν το 94% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η Γαλλία ως προορισμός γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους Ισπανούς και τους Καναδούς ταξιδιώτες, με τις διεθνείς αφίξεις να ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019 κατά περισσότερο από 64% και 54%, αντίστοιχα. Ακόμη, οι Ιρλανδοί και οι Νοτιοκορεάτες ταξιδιώτες επιστρέφουν στη χώρα, με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται από τα επίπεδα του 2019 κατά 19% και 16% αντίστοιχα.

Οι ταξιδιώτες στη Γαλλία ξοδεύουν επίσης περισσότερα χρήματα, με τις κρατήσεις premium θέσεων να σημειώνουν άνοδο κατά 21% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία το α΄εξάμηνο του έτους.

Πέρυσι, η Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων (EIR) του WTTC αποκάλυψε ότι ο γαλλικός τομέας ταξιδιών και τουρισμού αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο 3% ετησίως την επόμενη δεκαετία, διπλάσιος από τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 1,5% της συνολικής οικονομίας της χώρας, για να φτάσει πάνω από 297 δισ. ευρώ (9,7% της συνολικής οικονομίας). Η πρόβλεψη αποκάλυψε επίσης ότι ο τομέας αναμένεται να δημιουργήσει στη Γαλλία περισσότερες από 555.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 10 χρόνια, με μέσο όρο σχεδόν 56.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, φτάνοντας σχεδόν τα 3,3 εκατ. απασχολούμενους στον κλάδο μέχρι το 2033.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024