Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ FTI GROUP ανακοίνωσε αύξηση τζίρου κατά 10% στα 4,1 δισ. ευρώ διαψεύδοντας τις κακές ειδήσεις
Tour Operators

Η FTI GROUP ανακοίνωσε αύξηση τζίρου κατά 10% στα 4,1 δισ. ευρώ διαψεύδοντας τις κακές ειδήσεις

Η FTI GROUP ανακοίνωσε αύξηση τζίρου κατά 10% στα 4,1 δισ. ευρώ για το 2022/2023, χάρη σε επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και βελτιωμένες διαδικασίες. Αισιοδοξία επικρατεί για διψήφια αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2023/2024, με έμφαση στην ποιότητα προσφοράς και στην ανταπόκριση στην αυξανόμενη ζήτηση.

Λίγο πριν την έκθεση του Βερολίνου ITB 2024 που αποτελεί και το παγκόσμιο χρηματιστήριο τουρισμού, o FTI Group ανακοινώνει αύξηση τζίρου και οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι η εταιρία είναι δυνατή και καλεί τους επαγγελματίες του τουρισμού να επισκεφθούν το περίπτερο της 201 στην αίθουσα 25.

Διαβάστε ακόμα → Τα γερμανικά τουριστικά γραφεία σε συναγερμό για τα οικονομικά του FTI Group και τον αντίκτυπο στις κρατήσεις του καλοκαιριού

Με επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και πιο αποτελεσματικές διαδικασίες και συστήματα, ο Όμιλος FTI μπόρεσε να συνεχίσει την αναπτυξιακή του τροχιά, υποστηριζόμενος από τη θετική παγκόσμια ανάπτυξη στον τουριστικό κλάδο. Η εταιρεία επωφελείται επίσης από μια σειρά από τάσεις του κλάδου στις οποίες ο όμιλος FTI βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή θέση για να ανταποκριθεί στην απότομη αύξηση της ζήτησης.

Θετικές προοπτικές για το 2023/2024

Ως εκ τούτου, η εταιρεία είναι αισιόδοξη για το ερχόμενο καλοκαίρι και το τρέχον οικονομικό έτος όπως τόνίζει σε ανακοίνωση της. «Οι εκστρατείες μας για προκρατήσεις έτυχαν καλής υποδοχής από τους πελάτες μας και οι κρατήσεις για την επόμενη σεζόν είναι ήδη πολύ υποσχόμενες. Αυτήν τη στιγμή παρατηρούμε διψήφια ποσοστιαία αύξηση στις καλοκαιρινές αναχωρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», συνοψίζει ο CEO του Ομίλου FTI, Karl Markgraf.

Κοιτάζοντας μπροστά για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023/24, ο όμιλος βλέπει τον εαυτό του σε πορεία ανάπτυξης. «Δεδομένων των θετικών ενδείξεων της κατάστασης των κρατήσεων, σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις και τα κέρδη για το τρέχον οικονομικό έτος 2023/2024 κατά διψήφιο ποσοστό σε σχέση με το προηγούμενο έτος», λέει ο διευθύνων σύμβουλος. Η εξυπηρέτηση του χρεωστικού κεφαλαίου – ενίσχυση για τον κορωνοϊό και τραπεζικές υποχρεώσεις – καθώς και πληρωμές προμηθειών και άλλες υποχρεώσεις από τρέχουσες δραστηριότητες έχουν ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό ρευστότητας. Η FTI GROUP είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει την αγορά ότι η βοήθεια για τον κορωνοϊό από το γερμανικό ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης (WSF) θα μπορούσε επίσης να μειωθεί μέσω έκτακτης αποπληρωμής.

Ψηφιακός μετασχηματισμός για βελτιωμένες διαδικασίες

Ο FTI GROUP έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση διαδικασιών και συστημάτων τους τελευταίους μήνες. «Συνδυάζουμε τώρα την παραδοσιακά εκτεταμένη και υψηλής ποιότητας γκάμα προϊόντων μας με καλή προσβασιμότητα στις πωλήσεις και ακόμη πιο αποτελεσματικά συστήματα, που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε περαιτέρω την ικανοποίηση των πελατών και να βελτιώσουμε τη συνεργασία με τους συνεργάτες μας», λέει ο Karl Markgraf. Αυτό περιελάμβανε μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσης, καθώς ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων έπρεπε να συγχωνευθεί στις μεμονωμένες εταιρείες. Ως μέρος της διαδικασίας μετασχηματισμού μας, επί του παρόντος τυποποιούμε τα συστήματα για συναλλαγές πληρωμών με ξενοδοχεία, τα οποία συχνά διαφέρουν ανάλογα με τον προορισμό.

Καλή πρόοδος στις συνομιλίες με τους επενδυτές

Σε συνεννόηση με ιδιοκτήτες και δανειστές, εκδόθηκε εντολή προσέγγισης επενδυτών το 2023 με στόχο την άντληση νέων κεφαλαίων, κυρίως για επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο FTI ενημέρωσε το κοινό σχετικά στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. Μαζί με τον βασικό μέτοχο μας, τις τράπεζες και τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων που είναι αρμόδιοι για τη βοήθεια για τον κορωνοϊό, εργαζόμαστε με σιγουριά για την ταχεία ολοκλήρωση. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη για μια εταιρεία με πωλήσεις άνω των 4 δισ. ευρώ και 120 μεμονωμένες εταιρείες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά σημειώνει καλή πρόοδο.

Προορισμοί διακοπών πακέτων ενημέρωσης αγοράς:  Η Τουρκία, το Ομάν και η Ιταλία πρωτοστατούν

Στον τομέα των πακέτων διακοπών, η Αίγυπτος ήταν ο προορισμός με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το χειμώνα. «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η αιγυπτιακή αγορά θα αναπτυχθεί δυναμικά. Όπως περιμέναμε, οι γεωπολιτικές εντάσεις δεν έχουν επεκταθεί στον τουριστικό τομέα και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην περιοχή», λέει ο Markgraf. Ωστόσο, η φετινή χώρα εταίρος της ITB, το Ομάν, σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως και η Μάλτα, η οποία προσελκύει επισκέπτες με ελκυστικές τιμές και ένα ευρύ φάσμα προσφορών το καλοκαίρι, και η Ωκεανία –ιδίως η Αυστραλία– στο τμήμα των μακρυνών αποσάσεων. Εδώ, το φαινόμενο catch-up λόγω του διαλείμματος της πανδημίας φαίνεται να ισχύει τώρα. Για το καλοκαίρι, το Σουλτανάτο του Ομάν είναι και πάλι υπέρ των ταξιδιωτών, με διψήφια αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως και η Τουρκία, η Τυνησία και οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Η Ιταλία, η οποία παρέμεινε σχετικά σταθερή ως προς την τιμή, βρέθηκε επίσης στην κορυφαία κατάταξη του tour operator. «Για πελάτες και οικογένειες που είναι ευαίσθητοι στον προϋπολογισμό τους, έχουμε μια ευρεία επιλογή να προσφέρουμε με τον trend προορισμό την Αλβανία, που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας για πρώτη φορά, καθώς και τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία, την Τυνησία και την Τουρκία, οι οποίες επίσης θα βάλουν όσο λίγο επιβάρυνση όσο το δυνατόν στους προϋπολογισμούς των διακοπών το 2024», δηλώνει ο Markgraf.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024