Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΣΥΡΙΖΑ: Δεκάδες ελληνικές παραλίες κινδυνεύουν να χάσουν τις “Γαλάζιες Σημαίες” τους
Θαλάσσιος τουρισμός

ΣΥΡΙΖΑ: Δεκάδες ελληνικές παραλίες κινδυνεύουν να χάσουν τις “Γαλάζιες Σημαίες” τους

Katerina Notopoulou

Ανησυχία για την απώλεια γαλάζιων σημαίων σε ελληνικές παραλίες λόγω καθυστερήσεων στη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Τον κίνδυνο απώλειας “γαλάζιας σημαίας“από δεκάδες ελληνικές παραλίες φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή με πρωτοβουλία της κας Κατερίνας Νοτοπούλου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας σημαιών, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να τοποθετηθούν έγκαιρα ναυαγοσώστες στις παραλίες, κάτι που είναι απαραίτητο για να δοθεί το σήμα.

Η καθυστέρηση για την έναρξη των διαδικασιών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν διατεθεί μέχρι τώρα οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι στους δήμους για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί.

Επειδή αυτή η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό τουρισμό και δεν επαρκεί ο χρόνος για να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην ώρα τους”, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και θέτουν τις παρακάτω ερωτήσεις στους υπουργούς:

  1. Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να δοθούν έγκαιρα στους Δήμους τα απαραίτητα κονδύλια για να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών;
  2. Τι προτίθενται να κάνουν ώστε να είναι ασφαλείς οι ελληνικές παραλίες, να διαθέτουν τις απαραίτητες γαλάζιες σημαίες και να μην πληγεί το κύρος και η φήμη του ελληνικού τουρισμού;
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024